TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri Ukrayna’da - KİEV

- TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyelerinin Ukrayna 'da yaşayan Ahıska Türkleri ve Gökoğuz Türklerinin temsilcileri ile görüşmesinden detaylarTBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri Ukrayna ’da - Komisyon Başkanı Beyazıt: - "Hemen sınırlarımızın yanı başında oluşacak terörist bir devlete elbette izin vermeyiz. Maksadımız terörle mücadele etmektir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok"KİEV (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Maksadımız terörle mücadele etmektir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok." dedi.
Milli Savunma Komisyonu üyelerinin de yer aldığı Beyazıt başkanlığındaki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna ’nın başkenti Kiev’e geldi.Komisyon üyeleri, Ukrayna Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Serhii Pashynskyi ve diğer üyelerle bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki savunma alanına yönelik iş birliği çalışmaları ele alındı.Görüşmeye, TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ve Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel katıldı.
Beyazıt başkanlığındaki heyet daha sonra Ukrayna ’da yaşayan Ahıska Türkleri ve Gökoğuz Türklerinin temsilcilerini Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliğinde ayrı ayrı kabul ederek, sorunlarını dinledi.Beyazıt, yaptığı konuşmada, Ukrayna ’nın doğusundaki 600 aileden oluşan Ahıska Türklerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilerek kendilerine vatandaşlık verildiğini hatırlattı.Türkiye olarak soydaş toplulukların bulundukları coğrafyada güçlü, birlik ve beraberlik içerisinde yer almasını istediklerini ifade eden Beyazıt, Türkiye’nin tarih boyunca herkese kapısını açmış bir ülke olduğunu vurguladı.Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nın önemini anlatan Beyazıt, “Hemen sınırlarımızın yanı başında oluşacak terörist bir devlete elbette izin vermeyiz. Maksadımız terörle mücadele etmektir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok." diye konuştu.
MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Türklerin tarih boyunca çok ağır trajediler yaşadığını kaydederek, “Bugün coğrafyamızda yerin altındaki nüfusumuz, verdiğimiz mücadele yüzünden yerin üstündeki nüfustan fazladır. Gönül coğrafyamız çok geniş. Her Türk'ün olduğu yerde mutlaka hayat vardır.” ifadelerini kullandı.CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Türkiye’nin soydaşları ile bağlarını sıkı tutması gerektiğinin altını çizerek, “Dilimizi unutmamamız lazım. Gelecek kuşaklara değerlerimize sahip çıkması için kullandığımız ortak dili onlara öğretmeliyiz.” dedi.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de Ukrayna ’daki Türklerin yaşadıkları bölgelerde ekonomik anlamda kalkınmalarını sağlamak için yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.
Vatandaşlık Terörle Mücadele Misyon Beraberlik Başkent 

23 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı