TBMM Başkanvekili Aydın: 'Dünyada bir barış istiyorsak, samimi olarak tüm ülkelerin teröre karşı ortak bir duruş sergilemesi lazım' - ADIYAMAN

TBMM Başkanvekili Aydın: "Dünyada bir barış istiyorsak, samimi olarak tüm ülkelerin teröre karşı ortak bir duruş sergilemesi lazım" - ADIYAMAN - Genel ve detay görüntüler - Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın şehit aileleri ile gazilere madalya vermesi - Toplu fotoğraf çekimi - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın açıklamalarıTBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Dolayısıyla dünyada bir barış istiyorsak, samimi olarak tüm ülkelerin teröre karşı ortak bir duruş sergilemesi lazım. Bir terör örgütünü bir başka terör örgütüne karşı desteklerseniz de ne barış olur ne de kardeşlik olur. Dünyada sıkıntılar artarak devam eder." dedi.
Aydın, Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası Tevcih törenine katıldı.
Aydın, tören sonrası "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, tek amaçlarının sınır ötesindeki terör unsurları ve onların kullandıkları silah, mühimmat ve lojistik üslerini bertaraf etmek olduğunu söyledi.

"Zeytin Dalı" oraya barışı götürmektir diyen Aydın, şöyle konuştu:"Bölge halkı açısından önemli olan bir unsur. Çünkü, maalesef ABD başta olmak üzere 4 bin üzerinde tır silahın götürüldüğü terör unsurlarına, bu silahların daha sonra tehdit ve tehlike unsuru olarak Türkiye'ye karşı kullanıldığını zaman içerisinde net bir şekilde gördük. Defalarca söylememize karşın maalesef somut adımlar atılmadı. Terör unsurları desteklenmeye devam edildi. Ama bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak ülke, millet ve devletimizin hak, hukuk ve sınır güvenliği neyi gerektiriyorsa onu yaparız dedik. Bu anlamda oraya girdik. Oraya gireceğiz dedik. Terör unsurlarından orası temizlenene kadar da biz üzerimize düşeni yapacağız dedik. Dolayısıyla dünyada bir barış istiyorsak, samimi olarak tüm ülkelerin teröre karşı ortak bir duruş sergilemesi lazım. Bir terör örgütünü bir başka terör örgütüne karşı desteklerseniz de ne barış olur ne de kardeşlik olur. Dünyada sıkıntılar artarak devam eder."Türkiye'nin yapmaya çalıştığı o bölgeye barışı götürmek olduğunu dile getiren Aydın, Türkiye, olası tehlikeleri bertaraf etmek istediğini, bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri üzerine düşeni yaptığını kaydetti.
Terör unsurlarına karşı düzenlenen operasyonda bütün dünya ülkelerinin Türkiye'ye hak vermeye başladığını ve hak verdiğini aktaran Aydın, "Çünkü on binlerce kilometreden gelip de orada yuvalanmaya çalışanlar terör unsurlarını destekleyenlerin size söyleyecek hiçbir hakkı yok. Söylerlerse de çifte standardı ve iki yüzlülüğüdür. Suriye ve Irak'ı bu noktaya taşıyan asıl batının kendisi. Dolayısıyla terör örgütünü destekleyenler, terörü taşeron olarak kullananların bize söyleyecekleri hiçbir sözü yoktur. Biz bu manada terör örgütlerini temizleyinceye kadar bu operasyonları devam ettireceğiz. Diliyor ve umuyoruz ki kısa sürede operasyon başarıyla sonuçlanır. " diye konuştu.
- "Şehit, şehit yakınları ve gazilerimizi unutmamız lazım"Bugün bu ülke ve bölgede eğer istikrar abidesi olarak bizler huzur içerisinde yaşıyorsak bu huzur ve vatanımızı şehit, şehit aileleri ve gazilerimize borçluyuz diyen Aydın, şöyle devam etti:"Şehit, şehit yakınları ve gazilerimizi unutmamız lazım. Çünkü bu ülke için yönelen tehdit olduğu zaman ki 15 Temmuz'da bunu gördük. Nasıl bu millet darbecilere karşı siper ettiyse ülkeye yönelen bir tehdit olduğu zaman bütün millet olarak biz cephede olabilecek bir durumdayız. Afrin'e gitmek isteyen nice gençlerin olduğunu biliyoruz. Bu bir vatan ve namus borcudur. Şehit kardeşlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Onların aileleri sizim ailelerimiz ve bize emanetidir. O emanete gözümüz gibi bakmak durumundayız." - "Vali Kalkancı"Vali Nurullah Naci Kalkancı ise şehit ve gazilerimizin asil kanlarıyla sulanmış bu mukaddes vatanın bekası için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerin, canını hiçe sayan gazilerin bağımsızlığımızın, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğinin en büyük teminatı olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığınca 10 şehit ailesi ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan 5 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası, Vali Kalkancı tarafından takdim edildi.Tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.Törene, AK Parti Adıyaman milletvekili İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kurum müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, dernek başkanları, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Şehit Yakınları Darbe Girişimi Sınır Güvenliği Şehit Aileleri Terör Örgütü 

23 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı