Tarihi sarayın yeniden yapılması planlanıyor

Sarayın kalıntılarından detaylar
Ali İl Bilim Adamı Toplantı 

-Ahmet Çamyar'ın açıklaması

( ORDU ) ORDU

- Ordu'nun Ünye ilçesinde 1808 yılında yapımına başlanan ve yedi yılda tamamlanan, ardından 1850 ila 1852 yıllarında çıkan yangında yok olan tarihi Süleymanpaşa Sarayı’nın yeniden yapılması için düğmeye basıldı. Çalışmaları başlatan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, saray ile ilgili önemli verilere ulaşıldığını söyledi.

Başkan Çamyar, Ünye Belediyesi 2018 yılı ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Süleymanpaşa Sarayı ile ilgili Osmanlı arşivlerinde tarandı ve Başodasından, Kethüda odasına, silahların ve topların saklandığı bütün odalar ve isimleri tespit edildi. Sarayın rölöve çalışmasına esas olacak ölçüleri ile ilgili de Fransız konsolosluğunda bir toplantı gerçekleştirdik. Ünye’nin 1727’li yıllardan itibaren ki haritalarına ulaştık. Paris’te bu resmin orijinali ile beraber ölçülerin de olduğu bilgisine ulaştık. Fransız bir bilim adamı arkadaşımız Fransa’ya gitti ve gerekli araştırmaları yapıp bize bununla ilgili bir dönüş yapacak” Süleymanpaşa Sarayı’nın sadece Ünye turizmini kapsamadığını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bu proje sadece Ünye’nin ve Ordu’nun değil, Türkiye’nin de ciddi kazanımı olacak bir projedir. Zorlu bir çalışma olduğunu da ifade etmek gerekiyor. Süleymanpaşa Sarayı’nın bulunduğu yerde şu an birçok ev bulunuyor. Kamulaştırma süreci, projenin hazırlanması ve yatırım yapılması ufuk bir çalışmadır. Biz bu çalışmaya başladık. Niyetimiz hayır, akıbetimiz de hayır olur diye umuyoruz” diye konuştu.

Ali İl Hakkında
Ali İl 18 Mayıs 1982 İstanbul doğumlu eğitimini İ.Ü. Konservatuar Tiyatro’sunda tamamlayan oyuncu kendini oyunculukta geliştirerek kariyerinde iyi bir dereceye ulaştı....
devamı
5 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı