Taksim Meydanı’nda şüpheli valiz paniği

Şüpheli valiz
Metro İstasyonu Güvenlik Önlemi Şüpheli Valiz Polis Ekipleri Özel Harekat Polisleri 

-Şerit çekilmesi
-Metroya giriş ve çıkışların kapatılması
-Özel harekat polislerinin önlemi
-Turistlerin gelmesi
-Üstlerinin aranması
-Valizi açmaları
-Turistlerin valizle karakola götürülmesi

( İSTANBUL - EK)- Metro girişinde Arap turistlerin unuttuğu şüpheli valiz paniğe neden oldu İSTANBUL

- Taksim Meydanı’ndaki metro istasyonun girişinde Arap turistlerin unuttuğu şüpheli valiz paniğe neden oldu. Metroya giriş ve çıkışların kapatıldığı olayda, özel harekat polisleri de çevrede önlem aldı. Olay, saat 17.30 sıralarında Beyoğlu Taksim Meydanındaki metro istasyonun girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Arap 2 turist meydanda valizini unuttu. Bir süre sahipsiz olarak duran valizi fark eden vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, valizin çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Ardından Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verildi.
Metroya giriş ve çıkışlar kapatıldı, özel harekat polisi önlem aldı Olay nedeniyle metroya giriş ve çıkışlar bir süreliğine polis ekipleri tarafından kapatıldı. Özel harekat polisleri ise çevrede önlem aldı. Uzman ekipler beklenildiği esnada olay yerine gelen 2 turist, polis ekiplerine valizin kendilerine ait olduğunu ifade etti.
Üst aramaları yapılan turistler ardından alana alındı. Polis ekiplerinin nezaretinde turistler tarafından açılan valizde şüpheli bir unsura rastlanılamadı. Bunun üzerine valizi kapatan 2 turist, polis ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere Taksim Polis Merkezine götürüldü. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. (DCC- MB-
28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı