Taksim’de kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı

Trafik polisinden görüntü
Emniyet Kemeri Cep Telefonu Emniyet Şeridi Aşırı Hız Trafik Cezaları 

-Uygulama yapılan araçlar
-Sürücülerden görüntü
-Röportajlar
-Diğer ve genel detaylar

( İSTANBUL - ÖZEL)- Ceza yiyen sürücülerin birbirinden ilginç tepkileri kameralara yansıdı İSTANBUL

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Taksim Meydanında ‘Emniyet Kemeri ve Cep Telefonu’ uygulaması yaptı. Uygulama sırasında ceza yiyen sürücülerin birbirinden ilginç tepkileri, kameralara yansıdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Taksi Meydanı’nda ‘Emniyet Kemeri ve Cep Telefonu’ uygulaması yaptı. Uygulama kapsamında ehliyet kemeri takmayan ve cep telefonu ile konuşan sürücülere 108 TL para cezası kesildi. Bazı sürücüler hatasını kabul ederken, trafik kontrolleri esnasında muhabir ile sürücüler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Muhabirin bundan sonra emniyet kemeri takacak mısınız sorusuna sürücü ‘Düşünüyoruz’ şeklinde cevap verdi. ‘Taksi sürücüsü, ‘Hatamı kabul ediyorum’ Taksici Hasan Ünal, “Ben hatamı biliyorum. Cezam ne ise ödeyeceğim. Gönül ister ki bu trafik cezaları herkese eşit şekilde uygulansın. Herkes hak ettiği cezayı bulsun. Ben yolda emniyet şeridi kullananlar yüzünden gideceğim yere bir saat geç gittiğim oluyor. Hatamı kabul ediyorum“ dedi.
Trafik polisinin ceza işlemi uyguladığı bir sürücüye ise hatanızın ne olduğunu biliyor musunuz sorusu üzerine sürücü ise gülerek ‘Emniyet kemeri’ diye cevap veren sürücüye, muhabirin bundan sonra emniyet kemeri takacak mısınız sorusuna pişkince ‘Düşünüyoruz’ şeklinde cevap verdi. ‘Panik atağım, ehliyet kemeri takamıyorum’ Kendisinde panik olduğunu ve bu nedenle emniyet kemerini takamadığını ifade eden bayan sürücü, “ Emniyet kemeri takamıyorum sıkıyor beni. Öyle daha çok kaza yaparım. Bende de böyle bir panik atak var” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Talimat vermişti Önceki gün katıldığı programda açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her vatandaşımızın emniyet kemeri takmasını kesinlikle ve kesinlikle temin edeceğiz. Direksiyon başında cep telefonu kullanımını kesinlikle ve kesinlikle bitireceğiz. Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza ilişkin yapılacak iş ve işlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına ilişkin talimatlar il valiliklerine gönderdim” demişti. (SB-
9 Eylül 2018 Pazar günü yayınlandı