Taksicilerden 'Uber' tepkisi

Taksilerden görüntü
Kaçak Akıllı Telefon Mobil Uygulama 

-Röportajlar
-Genel ve detay görüntüler

( İSTANBUL ) Taksicilerden "Uber" tepkisi İSTANBUL

- İstanbul’daki taksiciler, vatandaşların akıllı telefonlarına indirdikleri mobil uygulama aracılığıyla ihtiyacı olan kişilere ulaşım hizmeti veren Uber'e, haksız kazanç sağladıklarını belirterek tepki gösterdi. Taksiciler Uber nedeniyle işlerinin azaldığını belirtirken soruna çözüm bulunmasını istedi. İstanbul’daki taksiciler, vatandaşların akıllı telefonlarına indirdikleri mobil uygulama aracılığıyla ihtiyacı olan kişilere ulaşım hizmeti veren Uber'den, haksız kazanç sağladıklarını ifade ederek tepki gösterdi. İşlerinin ciddi şekilde azaldığını belirten taksiciler, soruna çözüm bulunmasını gerektiğini belirtti.
“Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum ekmeğimizi çaldılar” Uber sürücülerine tepki gösteren taksici Ahmet Erdoğdu, “Uber sürücüleri bizden neden şikayetçi olsun ki onlar taksi camiasından dışladığımız yakın mesafeye gitmeyen, turistleri kazıklayan arkadaşlarımız. Ben durak başkanı olarak durağımda çalışan Uber şoförlerini tespit ettim duraktan attım. Ne yapıyorlar şimdi gidip Uberde çalışıyorlar bizden şikayetçi oluyorlar. 'Önce taksiciler kendilerini düzeltsin' diyorlar. Biz zaten düzgün vaziyette çalışıyoruz. Neredeyse yüzde 30-40 müşterilerimizi aldılar. Böyle giderse hepsini alacaklar. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum ekmeğimizi çaldılar” diye konuştu.
“Biz şu anda kazanamıyoruz” Uberlerin taksi gibi çalışmasının yanlış olduğunu dile getiren bir taksici,”Bu konuyla ilgili mağduruz. Bizim müşterimizi çalıyorlar biz de rahatsızız. Bizim işlerimiz çok azaldı zaten şartlarımız çok ağır, günlük eksi 300 lirayla işe başlıyoruz. Uberin kazandığı kendi cebine kalıyor ama bizim kazandığımız para kendi cebimize kalmıyor. Biz şu anda kazanamıyoruz” dedi.
“Vergisiz, kaçak iş yapıyorlar bizim işlerimizi baltalıyorlar” Bir başka taksici ise, "Uberler kanunsuz iş yapıyor. Vergisiz, kaçak iş yapıyorlar bizim işlerimizi baltalıyorlar. Biz onlara çok karşıyız devletin bunun icabına bakması şart. Bizi tehdit ediyorlar, taksi gibi çalışıyorlar olacak şey mi? Biz karşıyız 18 bin taksi karşı buna” diyerek duruma tepki gösterdi.
10 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı