‘Süslü Kadınlar’ bisikletleriyle sokaklarda

Etkinlikten ve bisikletlerden detaylar
Gelin Arabası Basın Açıklaması Bisiklet Kız Çocuklar 

-Kadınlar ile röportajlar
-Çocuklar ile röportajlar
-Detay görüntüler
-Basın açıklaması
-Bisikletlerin hareket etmesi
-Trafikte bisikletleri ile turlayan kadınlar

( ORDU ) -- Kadınlar, süsledikleri bisikletleri ile şehir turu attı ORDU

- Ordu’da, bisiklet kullanımına yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla bir araya gelen ‘Süslü Kadınlar’, bisikletleriyle birlikte şehir turu atarak, renkli görüntüler oluşturdu. İlk kez 2013 yılında "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği kapsamında İzmir'de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", yaklaşık 300 bisikletli kadının katılımıyla Ordu'da da yapıldı. Yüzlerce bisikletli kadın, ‘egzoz kokusu yerine parfüm, çiçek kokusu’ sloganıyla birlikte Altınordu sahilinde toplandı. Bisikletlerini gelin arabası gibi balon ve kurdeleler ile süsleyen kadınlar, etkinliği herkese tavsiye ederek, bisiklet kullanımının öneminden bahsettiler. Altınordu sahilinde tur öncesi basın açıklamasında bulunan Meryem Odabaş, etkinliğin 6 yıl içerisinde büyüyerek, dikkat çektiğini söyledi.

Etkinliğin, herhangi bir kurum ve kuruluşa bağlı kalmadan yapıldığını ifade eden Odabaş, “Herhangi bir kar amacımız yok. Bu tur sayesinde kız çocukları okuyor. Bisiklet, kent yaşamının bir parçasıdır. Çevreyi kirletmeyen bir ulaşım aracıdır. Yoğun trafiğe çözüm bir ulaşım amacıdır. Dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetler ile bisiklet kullanabiliriz” dedi.
Daha çok kadının bisiklete binmesini sağlamak, çevre duyarlılığı geliştirmek, güvenli bisiklet yolları talep etmek amacıyla gerçekleştirilecek turda kadınlar, şık kıyafetler ile bisiklete binerek Altınordu sahilinden, Ordu Lisesi karşısındaki fuar alanına kadar pedal çevirdi. Yaklaşık 300 kadının turda, herhangi bir gruba veya kuruluşa bağlı olmayan gönüllüler, gelin arabaları gibi süsledikleri bisikletleriyle kentin çehresine renk katmayı da hedefledi. (SK-MAY-
23 Eylül 2018 Pazar günü yayınlandı