Surlu çocuklar spor ve sanatla buluştu - DİYARBAKIR

- Surlu çocukların spor yapması - Surlu çocukların satranç oynaması ve kitap okuması - Surlu çocukların konuşması - Veli Mehmet Menekşe'nin konuşması - Merkezde judo eğitimi veren antrenör Yusuf Yoldaş'ın konuşması - Proje koordinatörlerinden Ömer Faruk Akdeniz'in konuşmasıSurlu çocuklar spor ve sanatla buluştu - Diyarbakır 'ın Sur ilçesinde terör mağduru çocuklar, AYDER tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında masa tenisi, satranç, judo, fitness, ney ve ebru eğitimi alıyor - Veli Menekşe: - "Çocuklarımız terör olaylarından mağdur oldu. Merkeze gelen çocuklarımız kendilerini geliştiriyor"DİYARBAKIR (AA) - ŞÜKRÜ GÜNDÜZ - Diyarbakır 'ın Sur ilçesinde terör olayları nedeniyle mağduriyet yaşayan çocuklar spor ve sanatla buluştu.Surlu çocuklar için Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında onaylanan proje ile Sur Çocukları Gençlik Merkezi açıldı.Merkezde haftanın iki günü ortaokul ve lisede öğrenim gören yaklaşık 100 Surlu çocuk masa tenisi, satranç, judo, fitness, ney ve ebru eğitimi alıyor.Okuldan arta kalan zamanlarını spor ve sanatla geçirmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar geleceğe umutla bakıyor. - "Burada olmasaydım, sokakta olurdum"Merkezdeki kurslara katılan öğrencilerden Samet Mertpolat, spor ve sanatsal aktivitelerle hem kendilerini geliştirdiklerini hem de eğlenceli vakit geçirdiklerini söyledi.

"Burada olmasaydım, sokakta olurdum. Bize bu avantajı sunan bakanlık ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum." diyen Mertpolat, kurslarda eğitim almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Şehmus Yüzbaşı, merkezde satranç öğrenip spor yaptığını anlatarak, bu imkanın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.Mücahit Kaygısız, merkezde satranç, masa tenisi öğrendiklerini, spor yaptıklarını belirterek, "Burada zeka oyunları oynuyoruz. Sokakta kalan arkadaşlarımın da buraya gelmesini istiyorum. Burada mutluyuz sevinçliyiz, arkadaşlarımızla doyasıya eğleniyoruz. Bu tür aktivitelerin Diyarbakır ’da daha çok olmasını istiyorum." diye konuştu.
Mehmet Emin Ekin, merkezdeki kurslara katıldığı için mutlu olduğunu vurgulayarak, sokakta gezmek yerine boş zamanlarını değerlendirme fırsatı bulduklarını aktardı.Veli Mehmet Menekşe, iki çocuğunun merkezdeki kurslara katıldığını belirtti.
"İki çocuğum fitnesse geliyor. Çocuklarımız Sur'da yaşanan terör olaylarından mağdur oldu. Merkeze gelen çocuklarımız kendilerini geliştiriyor." ifadelerini kullanan Menekşe, merkezde gösterilen sıcak ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.Merkezde judo eğitimi veren antrenör Yusuf Yoldaş, Sur'daki çocuk ve gençlerin spora ihtiyacı olduğunu belirterek, kursa ilginin yüksek olduğunu bildirdi.Kursların çocukların sosyal ve zihinsel gelişimine katkı sunduğuna işaret eden Yoldaş, "Dışarıda kavgaya, suça karışacaklarına burada sporla vakit geçiriyorlar. Çocuklar da aileleri de kurslara ilgi gösteriyor." dedi.
- "Amacımız spor ve sanatla yetişmelerine katkı sunmak"Proje koordinatörlerinden Ömer Faruk Akdeniz, Sur'da 2005 yılından bu yana dernek olarak çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Terör mağduru çocuklar için de bu projeyi hazırladıklarını ifade eden Akdeniz, şöyle devam etti:"Sur'da yaşanan terör olaylarından dolayı çocuklarımızın psikolojisinin olumsuz etkilendiğini düşündük. Çocuklarımız için sosyal içerikli bir proje geliştirmeyi planladık. Projemizi hazırlayıp Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduk, onların desteğiyle de hayata geçirdik."Çocukların hafta sonları açtıkları kurslarda ücretsiz eğitim aldığını anlatan Akdeniz, sosyal faaliyetlerden dolayı hem küçüklerin hem de velilerin memnun olduğunu dile getirdi.Akdeniz, Surlu çocuklar için güzel bir mekan kazandırdıklarını anlatarak, "Amacımız öğrencilerin sporla ve sanatla yetişmelerine bir nebze de olsa katkı sunmak, gelecekte sporcu olmaları için onlara ışık tutmaktır." şeklinde konuştu.

Masa Tenisi Kitap Okuma Zihinsel Gelişim Terör Mağduru Öğrenciler 

21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı