Suriyelilere 2 tır yardım - ERZURUM

- Tırlara malzeme yüklenmesi - Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli'nin konuşma - İHH İl Başkanı Hakkı Çankaya'nın konuşması - Erzurum Büyükşehir Belediye Bakanı Mehmet Sekmen ile röportaj Erzurum 'da Suriyelilere 2 tır yardımı - Erzurum 'da, Sivil Toplum Platformu öncülüğünde insani yardım teşkilatları ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Cerablus, İdlib ve Azez'e gönderilmek üzere toplanan yardım malzemelerini taşıyan 2 tır yola çıktı - İHH İl Başkanı Çankaya: - " Erzurum 'da bir sürü insanı yardım teşkilatı ve büyükşehir belediyesinin desteğiyle kısa süre 2 tır ayarladık. Bu tırlarımızı özellikle Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yer alan Azez ve Cerablus'la birlikte sıcak çatışmalara girildiği İdlib'teki mültecilere aktarılmak üzere Kilis'teki tampon bölgeye geçireceğiz"ERZURUM (AA) - Erzurum 'da, Suriye'deki Cerablus, İdlib ve Azez'e gönderilmek üzere toplanan yardım malzemelerini taşıyan 2 tır yola çıktı.Sivil Toplum Platformu öncülüğünde insani yardım teşkilatları ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle hazırlanan tırlar, Aziziye ilçesine bağlı 1. Organize Sanayi bölgesinden hareket etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum Sivil Toplum Platformuna bağlı hayır kuruluşlarının yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Suriye'de devam eden olaylarda evini terk etmiş, sokağa çıkamayan, parası ve imkanı olmayan birçok kardeşin sıkıntı içerisinde olduğunu kaydeden Sekmen, şunları kaydetti.
:"Hayır kuruluşları gıda, su, yatak, ilaç gibi malzemeler olmak üzere yardım kampanyası düzenlemişler. Geçmişte de bizler aynı sıkıntıya düştüğümüz zaman oralardaki kardeşlerimiz gerek yardımlarını gerek paralarını gerekse kadınlarımız takılarını buraya göndererek bize Birinci Dünya ve Kurtuluş Savaşında yardım etmişler. Şimdi biz de aynı şekilde oradaki kardeşlerimizi ırk ayrımı yapmadan Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz ile diğer din mensubu insanlara ulaştırmak üzere sivil toplum örgütlerimiz, Türkiye Cumhuriyetimiz, belediyelerimiz, kamu kurumlarımız ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Bugün de yardım tırları hazırlandı, yola çıkıyorlar. Erzurum 'dan biz de varız diyoruz. Bu yardımın bir kolu da biz olacağız." Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, Cerablus, İdlib ve Azez'deki mülteci kamplarında gıda ve yaşam malzemeleri sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Bu sebeple Erzurum Sivil Toplum Platformu bünyesindeki başta İHH, Deniz Feneri, Ebu İshak Vakfı, Vuslat Derneği ve Hayrat Vakfı Yardım Kuruluşlarının bir araya gelerek yardım kampanyası başlattıklarını aktaran Güvenli, "Başlattığımız yardım kampanyası ile Erzurum lu kardeşlerimizin vermiş oldukları desteklerle o bölgelerdeki kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız. Ümit ediyoruz ki yeni operasyonlarla o bölgede yeniden istikrar tahsis edilir ve bu insanlık dramı inşallah bundan sonra son bulur. Oralarda durum vahim. Yardımlarımız ilk etapta su ve gıda malzemeleri olacak. Bu bir başlangıç ve ciddi anlamda yaşam malzemesi ihtiyacı var. Bir sonraki aşamalarda yatak, döşek, battaniye yardımı devam edecek." ifadelerini kullandı. Erzurum İHH İl Başkanı Cumhur Hakkı Çankaya ise bu etkinliğin 7 yıldır Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı ülkemize yaklaşık 3,5 milyon mülteci geldiğini ve bir o kadar da kendi toprakları içerisinde mülteci durumuna düşmüş Suriyeli kardeşlerin bulunduğunu hatırlattı.
Yardım Kampanyası Büyükşehir Belediyesi İnsani Yardım Tampon Bölge İnsanlık Dramı 

5 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı