Suriyelilere 10 tır yardım - BURSA

- Suriyelilere 10 tır yardım - Yardım tırlarından görüntü - BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın açıklamalarıSuriyelilere 10 tır yardım - Suriyelilere ulaştırılmak üzere, kışlık giyecek, battaniye, ilaç, yiyecek gibi yardım malzemelerinin yüklendiği 10 tır, Bursa 'dan yola çıktıBURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Valiliği öncülüğünde Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği destekleriyle hazırlanan giyecek, battaniye, ilaç, yiyecek gibi yardım malzemelerinin bulunduğu 10 tır, Suriye'ye gönderildi.BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ensarlık görevini yerine getirdiğini ifade etti.
Türkiye'nin dünyanın her yerinde mazlumlar için sığınılan ve desteği beklenen ilk adres özelliğini taşıdığını belirten Burkay, şunları kaydetti:"Yardım bekleyen ülkeden, yardım beklenen ülke konumuna gelen ülkemiz, 2017 küresel insani yardım raporunda uluslararası en çok insani yardım yapan ülkelerin başında yer aldı. Suriye'de 2011 yılından bu yana süren iç savaş ve kaos ortamı tüm dünyaya büyük bir göç dalgası başlattı. Bu süreçte 6 milyondan fazla Suriyeli vatanını terk etmek zorunda kaldı. Dünyadaki bütün mazlumların yanında olan ülkemiz de yaşanan insanlık dramına sesiz kalmayarak yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli kardeşimize kucak açtı."Burkay, tırların kuru gıda, un, battaniye, giyecek, çocuk maması ve bezi gibi malzemelerden oluştuğunu söyledi.

Yapılan duanın ardından yardım tırları Şanlıurfa ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gitmek üzere yola çıktı.Törene, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, BTSO yönetim kurulu üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İç Savaş Göç Dalgası Uluslararası İnsani Yardım İnsanlık Dramı 

26 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı