Suriyelilerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek - İSTANBUL

- Toplantıdan görüntüler - Suriye Topluluğu Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Nizar Kharrat ile röportajSuriye Toplululuğu Birliği'nden Zeytin Dalı Harekatı'na destek - Genel Sekreter Yardımcısı Kharrat: - "Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyoruz. Biz biliyoruz ki, Suriye'nin güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir, Türkiye'nin güvenliği, Suriye'nin güvenliğidir. Biz iki ayrı devletiz ama tek toplumuz. Hep de böyle kalacak" - Birlik üyesi Sahloul: - "Allah'ın izniyle Türkiye hem kendi sınırını koruyacak hem de Suriye'nin hürriyet, bağımsızlık ve özgürlük yolunda adım atmasına yardımcı olacak. Uluslararası toplumun hem Türkiye'nin terörle mücadelesinde hem de Suriye davasında yanımızda durmasını istiyoruz"İSTANBUL (AA) - Suriye Topluluğu Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Nizar Kharrat, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirterek, "Biz biliyoruz ki, Suriye'nin güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir, Türkiye'nin güvenliği Suriye'nin güvenliğidir. Biz iki ayrı devletiz ama tek toplumuz. Hep de böyle kalacak." dedi.
Suriyeliler Topluluğu Birliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerini etkisiz hale getirmek üzere 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Herakatı'na ilişkin Fatih'teki bir otelde basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Kharrat, Türkiye'nin PYD/PKK ve DEAŞ'e karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklerini belirterek, operasyonunun ikincisi, üçüncüsü ve dördüncüsünü de beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı operasyonun gerek Türkiye içinde gerek sınırda yaşayan 3 milyon Suriyeliyi yakından ilgilendirdiğini anlatan Kharrat, şunları kaydetti:''Suriye sınırına yakın ve Türkiye'de yaklaşık 3 milyon insanımız var. Onlar da sınırın diğer tarafındaki terör örgütlerinden rahatsızlık duyuyor. Bu harekatlar devam ederse bizce sınır güvenliği sağlanmış olacaktır. Hedefimiz Türk yetkililerle iletişim sağlayarak, Suriyelilerin sorunlarını belirleyip nasıl çözebileceğine dair görüşme yapmaktır."Kharrat, Zeytin Dalı Harekatı'nın sadece Afrin'le sınırlı kalmaması, Suriye'deki Devlet Başkanlığı Sarayı'na kadar uzanması gerektiğini dile getirerek, "Biz biliyoruz ki, Suriye'nin güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir, Türkiye'nin güvenliği Suriye'nin güvenliğidir. Biz iki ayrı devletiz ama tek toplumuz. Hep de böyle kalacak inşallah." dedi.
- "Her türlü desteği vereceğiz"Birliğin üyesi Giyas Sahloul, PYD/PKK ve DEAŞ terörünü ortadan kaldıracak, Suriye'nin bölünmesini engelleyecek ve Türkiye sınırını güvenlik altına alacak Zeytin Dalı Harekatı'na her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Birliğin üyesi Khodur Alsutarı, Suriye'de eli silah tutan herkese Türk askerlerine destek vermesi çağrısında bulundu.Türkiye sınırında bulunan bölücü terör örgütünü ortadan kaldırma amacı taşıyan harekata Suriye halkının yardımının zorunlu olduğunu anlatan Alsutarı, şunları kaydetti:"Türkiye, Suriye'de gerçekleştirdiği bu operasyonla sınır güvenliği hakkını kullanıyor. Suriye'deki Kürt halkının PYD ve YPG terör örgütleri ile alakaları yok. Dolayısıyla ulusal ordu oradaki sivilleri korumak zorunda. Savaşa dahil olmayan insanlara silah kaldırılmamasını istiyoruz. Allah'ın izniyle Türkiye hem kendi sınırını koruyacak hem de Suriye'nin hürriyet, bağımsızlık ve özgürlük yolunda adım atmasına yardımcı olacak. Uluslararası toplumun hem Türkiye'nin terörle mücadelesinde hem de Suriye davasında yanımızda durmasını istiyoruz." - "Harekat zeytin ağacına dönüşmeli"Üye İmad Eddin Mochlah da harekatın sadece "zeytin dalı" olarak kalmaması, zeytin ağacına dönüşmesini istediklerini söyledi.

Türkiye'nin uluslararası kanunlara göre bir terörist grupla ve oluşumla savaştığını aktaran Mochlah, şöyle konuştu:"Zeytin Dalı Harekatı, Suriye'nin asıl unsurlarından biri olan Kürt kardeşlerimizi YPG, PYD ve PKK'nın zulmünden kurtaracaktır. Bundan önce Fırat Kalkanı'nda gördük ki harekat o bölgeden terörist grupları uzaklaştırmış ve topluma eski huzurunu getirmiştir. Türkiye'den Suriye'deki güvenli bölgelere dönenler olmuştur. Biz Türk yetkililerle ve ulusal ordumuzla el ele vereceğiz. Çünkü Suriye kanı ve Türk kanı bizim ırzımızı, namusumuzu ve toprağımızı korumak için Suriye toprağında dökülmektedir.''
Terörle Mücadele Güvenli Bölge Basın Toplantısı Sınır Güvenliği Terör Örgütü 

30 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı