Suriyeli savaş mağdurlarına yardım - KÜTAHYA

- Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in açıklamaları - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar'ın açıklamaları - Dua ve tırların yola çıkması - Suriye'deki savaş mağdurları için toplanan 3 tır yardım malzemesi bölgeye gönderildi - İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Yenipazar: - "Suriye'de barışın yeniden sağlanması inşallah ülkemize nasip olur. Ordumuz Suriye'ye savaşmak için gitmedi. Barışı tesis etmeye, düzen kurmaya gittiler ve bugün ayak bastıkları her noktada tekrar otlar yeşeriyor, uzun zamandır gelmeyen bahar mevsimi geliyor"KÜTAHYA (AA) - Kütahya 'da "Kardeşini Ele Muhtaç Etme" kampanyası kapsamında Suriye'deki savaş mağdurları için toplanan 3 tır yardım malzemesi, bölgeye gönderildi.İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, Zafer Meydanı'nda düzenlenen törende, birçok ilde olduğu gibi Kütahya 'da da valiliğin öncülüğünde belediyenin destekleriyle yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Yaklaşık 4 yıl önce başlatılan kampanya kapsamında bölgeye 62 tır yardım malzemesi gönderildiğini belirten Yenipazar, şöyle konuştu:"Kampanyaya sivil toplum örgütleri ve Kütahya lı vatandaşlarımız büyük destek verdiler. Bu yılın kampanyasını 'Kardeşini Ele Muhtaç Etme' başlığıyla gerçekleştirelim istedik. Bugün 2018 yılının ilk üç tırını bölgeye uğurluyoruz. Suriye'de barışın yeniden sağlanması inşallah ülkemize nasip olur. Ordumuz Suriye'ye savaşmak için gitmedi. Barışı tesis etmeye, düzen kurmaya gittiler ve bugün ayak bastıkları her noktada tekrar otlar yeşeriyor, uzun zamandır gelmeyen bahar mevsimi geliyor. Biz de buna elimizden geldiği kadar katkı sağlama gayretindeyiz. Kardeşlerimizi savaş başladığından beri hiç unutmadık, şimdi de unutmuyoruz. Bundan sonra da unutmayacağız."Yenipazar, yardım olarak gönderilen iki tırda 26 ton un, bir tırda ise termos yüklü olduğunu kaydetti.
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir de dünyanın her yerine Türkiye'nin yardım elini uzattığını dile getirerek, "İnşallah oradaki yaşananlar yüzünden evlerini terk edip, ayrılıp ülkemize sığınan insanlarımız ordumuzun muzaffer gayretleri sonucunda evlerine dönme imkanları bulacaklar." dedi.
Daha sonra yardım malzemelerini taşıyan tırlar, dualarla Suriye'deki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere uğurlandı.
Yardım Kampanyası Yardım Malzemesi Sivil Toplum Gelmeyen Bahar Allah 

13 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı