Suriyeli öğrenciler ders başı yaptı - HATAY

- Sınıftan görüntü - Sınıftaki öğrencilerden görüntü - Öğretmenin ders anlatması - Bir Türk öğrencinin konuşması - Sınıftaki öğrenciler - Bir Suriyeli öğrencinin konuşması - Öğrencilerin dışarıda oynamasıSuriyeli öğrenciler ders başı yaptı - Hatay 'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçesinde yaşayan 22 bin 800 öğrenci için yeni eğitim yılına başladıHATAY (AA) - Suriye'deki iç savaş nedeniyle sığındıkları Hatay 'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçesinde yaşayan 22 bin 800 öğrenci, yeni eğitim yılına başladı.
Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçesindeki 26 geçici eğitim merkezlerindeki 22 bin 800 Suriyeli örenci için ders zili çaldı.Yarım kalan eğitimlerini Türkiye'de sürdüren öğrenciler, yeni eğitim yılına başlamanın sevincini yaşadı. Hatay 'ın Reyhanlı, Hassa ilçelerinde Suriyeli öğrencilerin eğitimi için açılan geçici eğitim merkezlerinde toplam bin 255 Suriyeli öğretmen görev alıyor.Öte yandan, Reyhanlı'da karma eğitimle bazı okullarda Türk ve Suriyeli öğrenciler aynı sınıfta eğitim görüyor. - Türkiye'de çok mutluyumİdlib'ten gelen ve Türk okulunda eğitime başlayan 5. sınıf öğrencisi Cena El Hacci, Türkiye'de olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Türk arkadaşlarıyla kaynaştığını belirten Hacci, ''Burada Türkçe öğrendim ve arkadaşlarımla zorluk yaşamıyorum. Onları çok seviyorum, birlik ve beraberlik içinde derslerimizi severek çalışıyoruz.'' dedi.
Suriyeli sınıf arkadaşını çok sevdiğini anlatan 5. sınıf öğrencisi Melek Ayaz da, aynı sınıfta olmaktan dolayı sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti.
Hiçbir sorun yaşamadan kardeş gibiyiz diyen Ayaz, ''Birlikte ders çalışıyoruz, çok iyi arkadaşlıklar kurduk Suriyeli sınıf arkadaşlarımızla, zaman zaman derslerimizde birbirimize destek oluyoruz.'' şeklinde konuştu.

Eğitim Yılı Ders Çalış Öğretmen Öğrenciler Yeni Eğitim Yılı 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı