Suriyeli genci kaçırarak işkence yapan çetenin 4 üyesi yakalandı

Kaçırılan şüphelinin kuzeniyle kavuşma anı
Akalan Kamera İtiraf Telefon Görüşmesi Yardım ve Yataklık 

-Şüphelilerin adliyeye sevki
-Detaylar

( İSTANBUL )- Kurtarılan Suriyeli gencin ailesiyle buluşma anı kamerada İSTANBUL

- Suriyeli bir genci kaçırarak ailesinden 40 bin dolar fidye isteyen çetenin 4 üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Gencin ailesine kavuşma anı ise kameralarca saniye saniye kaydedildi. Suriyeli Dahhan Mustafa isimli genç, 24 Aralık Pazar günü Bahçelievler’de çalıştığı iş yerinden Macit Davut isimli arkadaşıyla gezmek için ayrıldıktan sonra kayıplara karıştı. Bir süre sonra Dahhan Mustafa’nın telefonundan kuzeni Semih Abdurrahman’a telefon eden şüpheliler 40 bin dolar fidye istediklerini söyledi.

Fidyeyi getirmedikleri takdirde Dahhan Mustafa’ya zarar vereceklerini ifade eden şüpheliler Semih Abdurrahman’ı tehdit etti. Kaçırılan Suriyeli gençte telefon görüşmesinde kendisine elektrik verilerek işkence yapıldığını belirterek kuzeninden yardım istedi. Kuzeninin kaçırıldığını anlayan Semih Abdurrahman’da karakola giderek başvuruda bulundu. Şikayet üzerine Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi devreye girdi. Harekete geçen ekipler Suriyeli Dahhan Mustafa ve arkadaşı Macit Davut’un son olarak Fatih, Molla Gürani Camii önünde görüldüğünü tespit etti. Dahhan Mustafa ve Macit Davut’un camii önünden bir arabaya bindirildiğini gören ekipler otomobilin plakasını tespit etmek için çalışma başlattı. Yapılan kamera çalışmaları sonucunda aracın plakasını tespit eden ekipler takibe başladı.
Plaka sorgusunda otomobilin Yavuz E. isimli şahsa ait olduğu ortaya çıktı. Yapılan takipler sonucunda otomobilin Başakşehir, Güvercintepe Mahallesi’nde olduğunu öğrenen ekipler operasyon için düğmeye bastı. Yaşanan kovalamaca sonucunda otomobili durduran ekipler Dahhan Mustafa isimli Suriyeli genci kurtarırken, otomobil içerisinde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.
Sorguda Yavuz E. isimli şahsın suçlamaları kabul ettiği ve borcu olduğu için bu eylemi gerçekleştirdiği ifade edildi. Yavuz E. sorgusunda Dahhan Mustafa’nın yakın arkadaşı olduğu öğrenilen Macit Davut’la bu eylemi gerçekleştirdiğini itiraf etti. Diğer iki Suriyeli Fırat C. ve Ahmet K.’nın ise suça yardım ve yataklık yaptığı belirtildi. İfadelerin ardından şüpheliler hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi. Düzenlenen operasyonla kurtarılan Dahhan Mustafa’nın ailesine kavuşma anı ise kameralarca kaydedildi.
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı