Suriye’ye 2 bin ton un yardımı

Fırının görüntüsü
Karya İdlib Sınır Ötesi Hayırseverler Saldırı 

-Ekmek üretiminden görüntüler
-Hamur yapılması
-Hazırlanan ekmeklerin Suriye’ye götürülmesi
-Çadırda yaşayanlara ekmek dağıtımından görüntüler

( KİLİS ) KİLİS

- Suriyeliler için yapılan acil un çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir yanındaki yardımseverlerden toplanan 2 bin ton un, Suriye’ye gönderildi. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan acil un yardımı çağrısından sonra Türkiye’nin birçok kentinden hayırseverlerin yardımlarıyla gönderilen unlar sınır ötesine ulaştırıldı. Suriye’nin Haleb, İdlib, Fırat Kalkanı ve Zeytindalı bölgelerinde bulunan kamplarda ihtiyacın fazla olması ve bölgede artan saldırılar sebebiyle nüfusun artması ekmek ihtiyacını artırdı. Suriye’ye ekmek üreten birçok fırın durma noktasına gelmesi üzerine, un yardımı çağrısı yapmıştı. Bu çağrı yurdun dört bir yanından karşılık bularak Tabzon, Malatya, Gaziantep, Aydın, Muğla, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Kocaeli, Yalova, Adıyaman, Kahramanmaraş, Bursa, Konya, Manisa, Kayseri, Elazığ gibi iller ve farklı dernekler tarafından 80 TIR un yardımı bölgeye sevk edildi. Yapılan yardımlarla alakalı konuşan Suriye Çalışmaları Kilis Basın Sorumlusu Ali imran Durman, "Yaklaşık bir ay önce un stoklarımızın tükenmesiyle birlikte Suriye içindeki savaş mağduru halka ekmek üreten fırınlarımız durma noktasına gelmişti. Bu sebeple yaptığımız çağrı hem anadolu’dan hem de yurtdışından karşılık buldu. Hayırseverlerimizin gönderdikleri unlarla fırınlarımızı tekrar işler hale getirdik” dedi.
Suriye içinde ihtiyacın hala devam ettiğini belirten Durman; ”İdlib’de esed ve destekçilerinin hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılarda en büyük zararı sivil halk görüyor. Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 100 bin sivil Türkiye’nin Suriye sınırındaki kamplara doğru göç etti. İnsanlar saldırlar altında hayatlarına devam etmeye çalışırken bölgede ise ihtiyaçlar artarak devam ediyor. Yüzbinlerce sivil ise şu an yardıma muhtaç durumda” diye konuştu.
Öte yandan Hatay ve Kilis tarafından sınırın Suriye tarafına götürülen unların ülkenin kuzeyinde bulunan fırınlarda ekmek yapılarak halka dağıtılmaya başlandığı öğrenildi. (MAD-SD-
8 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlandı