Suriye sınırına askeri sevkiyat - ADIYAMAN

- Askeri araç ve asker taşıyan otobüslerin Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığından çıkması - Askeri araç ve otobüslerin kent merkezinden geçişi - Vatandaşların Türk bayrakları ile sevgi gösterisinde bulunması - Genel ve detay görüntüler - Vatandaşla röportaj - Tabur Komutanlığı içerisinde askerlere kurban kesilmesi - Kurban kanının askerlerin alnına sürülmesi - Adıyaman Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığından, Suriye sınırına konuşlu birliklere, asker ve zırhlı araç takviyesi yapıldı - Askerleri uğurlamaya gelen bir grup vatandaş, birliğin içinde kurban kestiADIYAMAN (AA) - Adıyaman Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığından, Suriye sınırına konuşlu birliklere takviye amaçlı asker ve zırhlı araç sevkiyatı yapıldı.Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığından Afrin'e gitmek üzere yola çıkan otobüslerle zırhlı araçlar, Kilis'e uğurlandı.Askeri sevkiyat sırasında vatandaşlar, askerleri uğurlamak üzere kentte binlerce araçlık konvoy oluşturdu. Güvenlik önlemleri altında sevk edilen araçların ilerlediği güzergah üzerinde, vatandaşlarca "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atıldı.Vatandaşlardan Nizamettin Fidancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmetçikleri Afrin'e kurban keserek uğurladıklarını belirterek, "Evlerimizde rahat uyuyorsak, bunu askerlerimize borçluyuz. Allah'tan, Mehmetçiklerimizin sağ salim Afrin'e ulaşmasını diliyoruz. Hiç kimsenin ocağına ateş düşmesin. Askerlerimizin, teröristlerin kökünü kazıyacaklarına inanıyorum. Var olsun Türkiye ve başkomutanımız. Allah, hepsinden razı olsun." dedi.
Türkiye'yi bölmeye çalışanların, bu halkın karşısında duramayacağını dile getiren Feyzullah Şahin ise "Hiç kimsenin ülkemizi bölmeye gücü yetmeyecek, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Hiçbir güç bize dayanmaz. Allah'ın izniyle Mehmetçiklerimiz, burnu kanamadan geri dönecek." diye konuştu.
- Bir grup vatandaş kurban kestiBir grup vatandaş, Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığında, Afrin'e uğurlanan askerler için iki adet kurban kesti. Adıyaman Arıcılar Birliği üyeleri ise 1 ton balı Afrin'deki askerlere gönderdi.Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Öztürk, saflarını belli etmek için askerlere bal gönderdiklerini ifade etti.
Afrin'deki savaşın Kürt - Arap savaşı olmadığını, emperyalist güçlerin, ümmeti bir 100 yıl daha sömürmek için yürüttükleri bir vekalet savaşı olduğunu aktaran Öztürk, "Bir Kürt olarak gerek malımız gerekse canımızla kahraman silahlı kuvvetlerimizin emrinde olduğumuzu haykırıyoruz." şeklinde konuştu.

Zırhlı Araç Zırhlı Araçlar Güzergah Ümmet Teröristler 

20 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı