STK'lardan Ankapark tepkisi

Ankara Kent Konseyi Üyeleri ve bazı sivil toplum örgütleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve Dünya'nın en büyük Temaparkları arasına girecek olan Ankapark'ın yapımını mahkemeye başvurarak durdurulmasını sağlayan Mimarlar Odası ile birlikte 5 odaya düzenledikleri açık hava toplantısı ile tepki gösterdiler.
Peyzaj Mimarları Odası Ziraat Mühendisleri Odası Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancıları Odası Ankara Büyükşehir Belediyesi 


Kızılay'da Güvenpark yanındaki Milli Müdafaa Caddesi'nde kar yağışı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, 'Ankapark'a karşı çıkmak Ankaralıya karşı çıkmaktır” diye ortak görüş bildirdiler.

Ankara'nın turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından zorlu kış koşullarında bile yapımına devam edilen Ankapark'ın yapımını durdurmak için dava üstüne dava açan Mimarlar Odası ile birlikte Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası'na tepki gösteren Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, öncelikle amaçlarının Ankara'ya ve Ankaralının hakkına sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

Mimarlar Odası'nın bugüne kadar Ankara'da ne yapıldıysa hepsine karşı çıktığını ifade eden Saltoğlu, “Ankara'da yapılan hizmetlerin hiçbirine olumlu bakmadıkları gibi, her zaman dava açarak engellemeye çalıştılar. Bu 5.5 milyon Ankaralıya bir hakarettir” dedi.
6 Ocak 2015 Salı günü yayınlandı