Sözlü'den BAE Dışişleri Bakanı Zayid'e Fahrettin Paşa Camii'nden tepki

Caminin içi ve dışından detaylar
Belediye Başkanlığı Peygamber Sevgisi Basın Açıklaması 2009 Yılı Peygamber 

-Başkan Sözlü'nün kalabalık tarafından karşılanması
-Sözlü'nün açıklamaları
-Kalabalıktan detaylar

( ADANA -HD) - Adana Büyükşehir Belediye Başkan Hüseyin Sözlü: - "BAE denilen sözde ülkenin Dışişleri Bakanı Zayid, Müslüman Türk subayının abide şahsiyeti olan Fahreddin Paşa'ya dil uzatmıştır. Çil çil altınlar için Müslüman Osmanlı'yı İngiliz'e satan Lawrence'nin kucağında oturduğu günün hala takipçisi olduğunu gösteren ve Lawrence'nin torunu olduğunu hala dipdiri ifade eden Şerif Hüseyin ve onun uzantısı Zayid gibilerdir" ADANA

- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Fahreddin Paşa'yla ilgili hakaret içerikli paylaşımı nedeniyle tepki gören Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid'e Fahreddin Paşa Camii'nden cevap verdi. Sözlü, “BAE denilen sözde ülkenin Dışişleri Bakanı Zayid, Müslüman Türk subayının abide şahsiyeti olan Fahreddin Paşa'ya dil uzatmıştır. Çil çil altınlar için Müslüman Osmanlı'yı İngiliz'e satan Lawrence'nin kucağında oturduğu günün hala takipçisi olduğunu gösteren ve Lawrence'nin torunu olduğunu hala dipdiri ifade eden Şerif Hüseyin ve onun uzantısı Zayid gibilerdir” dedi.
Başkan Sözlü, 2009 yılında Ceyhan ilçesinde belediye başkanlığı döneminde dönemin İlçe Müftüsü Halil Şekerci'yle birlikte ismini verdiği Fahrettin Paşa Camii önünde kalabalık bir grupla basın açıklaması yaptı. Sözlü, sert ifadelerle Fahreddin Paşa'ya "hırsız" diyen BAE Dışişleri Bakanı Zayid'e tepki gösterdi. Konuşmasına “Müslüman kardeşlerimiz diye ifade etmek isteriz ama ne yazık ki her seferinde bunun önüne bir set çekiyorlar” sözleriyle başlayan Başkan Sözlü, şöyle devam etti:“Osmanlı'nın evladı, askerlerini sırtından hançerleyen o dönem Arabistan coğrafyasının Şerif Hüseyin'in taraftarları ve onun torunları, onun evlatları bugün de hala aynı noktada olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Yakın coğrafyamızdaki kargaşanın içerisindeki ruh halinin yansıması olan yine bir çıkış yapmışlardır. Fahreddin Paşa, ki peygamber sevgisiyle, tüm samimi Müslüman duygularıyla, devletin yenilmiş olmasına rağmen Mondros Mütakaresi'nden sonra bile peygamberin mezarını korumak, onun mezarı üzerindeki al bayrağı dalgalandırmak adına aylarca savunmaya devam etmiştir.”"Som altınlara üzülmüşler"Fahreddin Paşa'nın Medine'deki mücadelesinin ardından Atatürk'le milli mücadeleye katılan büyük bir komutan olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, “Fahtettin Paşa geleceği görmüştür. Medine'nin bir gün düşeceğini hesaplayarak peygamberimizin mezarında Osmanlı padişahları, Osmanlı halifeleri tarafından gönderilmiş büyük kıymetli süs eşyalarını, peygamberimizin mezarına hürmeten gönderilen eşyaları almış vagonlara yükleyerek ve merasim kıtasıyla İstanbul'a göndermiştir. Bin Zayid orada altınlar karşılığı sattığı Osmanlı dedelerinin kıymetli som altınlarına üzülmüş olmalı ki Fahreddin Paşa'ya dil uzatmaktadır. Ne mutlu bize ki bizim dedelerimiz Fahreddin Paşa'dır, Kazım Karabekir'dir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Türk milleti Fahreddin Paşa'nın kıymetini bilmekte ve onun aziz hatırası için bu camiyi 2009 yılında dikmiştir. Fahreddin Paşa aziz Türk milletinin gönlündedir. Bu mabette adı yaşamakta, Türk milletinin gönlünde adı yaşatılmaktadır” dedi.
"Çekirge yiyerek savaştılar"Başkan Sözlü, savaş ve yokluk döneminde Fahreddin Paşa'nın askerleriyle çekirge yiyerek ayakta durabildiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Birleşik Arap Emirlikleri denilen sözde ülkenin Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid, Müslüman Türk subayının abide şahsiyeti olan Fahreddin Paşa'ya dil uzatmıştır. Çil çil altınlar için Müslüman Osmanlı'yı İngiliz'e satan Lawrence'nin kucağında oturduğu günün hala takipçisi olduğunu gösteren ve Lawrence'nin torunu olduğunu hala dipdiri ifade eden Şerif Hüseyin ve onun uzantısı olan bin Zayid gibilerdir. Türk milleti Fahreddin Paşa gibi kıymetli evlatlarını yetiştirmekle her zaman gurur duyacaktır. Ne kadar gurur duysa azdır.”Başkan Sözlü, konuşmasının ardından Müslüman coğrafyasında şehit olan tüm Türk askerleri için beraberindeki kalabalıkla birlikte Fatiha okudu.
21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı