Sosyal medyadan dar gelirli 10 bin öğrenciye kucak açtı - IĞDIR

- Özcan'ın okula gelişi - Öğrencilerin Özcan'ı karşılamaları - Öğrencilere yardımların dağıtılması - Özcan'ın konuşması - Detaylar - Iğdır lı fotoğraf sanatçısı Mehmet Özcan, sosyal medyadan başlattığı yardım kampanyasına katılan iş adamı, sanatçı, vatandaşlar ve gönüllü gençlerin desteğiyle 5 ayda 10 bin dar gelirli öğrencinin çeşitli ihtiyaçlarını karşıladı - Özcan: - "Halk olarak el ele verip güzel şeyler yapmalıyız, halkımızı sosyal sorumluluk projelerine teşvik etmeliyiz. Toplumdan çok güzel tepkiler alıyoruz"IĞDIR (AA) - HÜSEYİN YILDIZ - Iğdır lı fotoğraf sanatçısı Mehmet Özcan, sosyal medyadan başlattığı proje kapsamında 5 ayda hayırseverler ve gönüllü gençlerin desteğiyle 10 bin öğrencinin giyim, kırtasiye gibi ihtiyaçlarınI karşılayarak mutluluklarına ortak oldu.Kentte manzara, doğa ve özel günlere ilişkin fotoğraf çekimleri yapan Özcan, 1 yıl önce yörede fotoğrafını çektiği ve üzerindeki elbiseleri eski olan bir çocuğun görsellerini sosyal medyada paylaştı.Çocuğun fotoğraflarını gören hayırseverler de Özcan'a ulaşarak giyim yardımında bulunmak istedi.Birçok hayırseverin gönderdiği giyim ve kırtasiye malzemelerinin bir kısmını söz konusu çocuğa veren Özcan, kalan malzemeleri de ihtiyacı olan öğrencilere dağıttı.
Özcan, yardımsever vatandaşların sosyal medyadan kendisine ihtiyaçlı çocuklar için yardım malzemesi göndermek istemesi üzerine dar gelirli ailelerin çocukları olan öğrencilerin bot, mont ve kırtasiye ihtiyaçlarını gidermek için 5 ay önce sosyal medyadan yardım kampanyası başlattı.Kampanya çerçevesinde dar gelirli öğrencileri tespit eden Özcan, hayırseverlerden gönderilen 10 bin bot ve 10 bin montun yanı sıra yazlık ayakkabı gibi çeşitli giyim eşyası, diş macunu, defter, kalem, kitap ve silgi gibi çok sayıda kırtasiye malzemesi ile oyuncaklar topladı. - Kampanyaya yoğun destekHayırsever iş adamları, sanatçılar, sporcular ve vatandaşların gönderdiği bu malzemeleri oluşturduğu depoda toplayan Özcan, daha sonra bunları gönüllü gençlerin de desteğiyle özellikle köylerdeki okulları tek tek ziyaret ederek dar gelirli ailelerin çocuklarına dağıttı.
Dağıttığı yardım malzemelerini de fotoğraflayan Özcan, ardından bu fotoğrafları yardımseverlere gönderip yardımlarının öğrencilere ulaştırıldığını anlatıyor.Şu ana kadar 10 bin öğrenciye yardım ulaştıran Mehmet Özcan, benzer sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor.Fotoğraf sanatçısı Mehmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğinin yanı sıra dar gelirli ailelerin çocukları için de çalışmalar yaptığını ifade ederek, çevrenin yaptığı çalışmaya olumlu tepkiler verdiğini söyledi.

Fotoğraf çalışması yapmak için bölgedeki köyleri gezdiğini belirten Özcan, "Çocuk portesini çok sevdiğim için bir çocuk fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaştım ve bu çocuğa yardım etmek isteyenlerin desteğiyle kampanyamız başlayıp devam etti. Çok büyük yardım rakamlarına ulaştık. Şu an neredeyse hiçbir talebimiz karşılıksız kalmıyor. İnsanlar çok duyarlı." dedi.
Özcan, sosyal sorumluluk projesini sürekli aktif halde tutacağını anlatarak, "Çocuklara bot, mont, kitap, kırtasiye malzemesi gibi birçok hediyenin yardımseverlerce armağan edilmesi için bu projeyi başlattık. Sosyal medya takipçilerime seslenerek böyle bir kampanya başlattığımı söyledim, onlar da sağ olsunlar destek verdiler. Bugün böyle bir başarıya ulaşmamız çok güzel. Botların yanında diş fırçası, diş macunu gibi güzel hediyeler de dağıttık. Hedefimizi iyi şekilde tamamladık ancak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.
- "El ele verip güzel şeyler yapmalıyız"Bu tür projelerin halk tarafından da yapılması gerektiğine işaret eden Özcan, şunları söyledi:"Halk olarak el ele verip güzel şeyler yapmalıyız, halkımızı sosyal sorumluluk projelerine teşvik etmeliyiz. Toplumdan çok güzel tepkiler alıyoruz. Herkes artık daha duyarlı, daha da destek olmaya başladı.
Geçen yıl 5 ayda 10 bin öğrenciye ulaşma hedefini koyarak çalışmalara başladım. Yardımseverlerin gönderdiği hediyelerle bu süreçte 10 bin öğrenciye ulaşarak hedefe de ulaştık. Çok mutluyuz."
Yardım Kampanyası Yardım Malzemesi Kırtasiye Malzemesi Sosyal Sorumluluk Projesi Sosyal Sorumluluk 

26 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı