Sosyal medyadan Belediye Başkanına seslendi

Şarkı söylemesi

( ERZURUM ) ERZURUM
Sosyal Medya Engelli Vatandaş Astım Hastası 


- Oltu’nun Şehitler Mahallesinde ikamet eden engelli vatandaş Bayram Başar, kendi yazdığı türküyle Oltu Belediye Başkanından iş talebinde bulundu. Eline aldığı bir tahta parçasını saz niyetine kullanarak yazdığı şiiri türküyü sosyal medyada yayınlayan Başar, umudunu kaybetmediğini de belirtti.
Bir gözü görmeyen diğer gözü de yakını görmeyen 50 yaşındaki Bayram Başar, “Aynı zamanda astım hastasıyım, sürekli ilaç kullanıyorum. Erzurum’a gidip gelmek zorundayım. Yol paramı Oltu Kaymakamlığı karşılıyor.” diyerek içinde bulunduğu durumu anlattı. İşsiz olduğunu belirten Başar, “Belediye Başkanından iş istiyorum, iş vermiyor. Ben kapısından çıkıyorum arka kapıdan işe adam alıyor. Torpili olan, belediye de adamı olan işe giriyor. Birisi belediyeden emekli oluyor hemen kardeşi belediye de onun yerine işe giriyor. Ben iş istiyorum beni işe almıyor. Belediye Başkanı ‘Ne zaman adam lazım olursa seni ancak öyle işe alırız’ şeklinde beni oyalıyor. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum.” şeklinde konuştu.
Alın teriyle çalışmak istediğini dile getiren Bayram Başar, kimseden beleş para istemediğini belirterek amacının sosyal medya aracılığıyla Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’e sesini duyurmaya çalıştığını ifade etti.
İki odalı, sobalı bir evde kirada oturduğunu aktaran Bayram Başar, hemen her sabah iş umuduyla Belediyeye gittiğini belirterek, “İki çocuğum var. Kızım evli, oğlum asker. Kaymakamlıktan aldığım yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyorum. Ben sadece çalışmak istiyorum.” dedi.
İşte Bayram Başar’ın Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek için sosyal medya da yayınladığı türkü; Evin damına çıkacam Ordan kendimi atacam Sebebi de sen olacan İşe al beni başkanım. Evim yoktur barkım yoktur Tutunacak dalım yoktur Evimde ekmeğim yoktur İşe al beni başkanım. Elimde sazım yoktur İşe al beni başkanım. Hakan bey beni biliyor Elif hanım beni tanıyor Çavuşlar beni seviyor İşe al beni başkanım.
22 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı