Sosyal medya meme kanseri Zeynep Yazıcı'nın videosunu konuşuyor

Meme kanserine yakalanan ressam Zeynep Yazıcı, farkındalık yaratmak için sosyal medya hesabından oldukça etkileyici bir video paylaştı. Zeynep Yazıcı'nın kısa zamanda geniş kitlelere ulaşan paylaşımı sosyal medyanın en önemli gündem konusu oldu. Zeynep Yazıcı'nın videosuna, fonda eşlik eden müzisyen Kalben'den yanıt geldi. Kalben, 'Kalbindeki güzellik vücuduna yayılsın...' diyor.
Sosyal Medya Meme Kanseri Ressam Erken Teşhis Genç Kadın 


Meme kanserine yakalanan Ressam Zeynep Yazıcı'nın, meme kanseri ve erken teşhise dikkat çekmek amacıyla sosyal medyada paylaştığı video herkesi çok etkiledi.

Yazıcı'nın hızla yayılan ve izleyenleri gözyaşlarına boğan videosuna müzisyen Kalben'den de yanıt geldi.

Kalben, şunları söyledi:

Bu saçlar bizim, hepimizin.

Bu eşsiz videoyu sosyal medyada paylaşmakla başka türlü art fikirleri tetikler miyim? dedim. Kendime sordum. Sonra hemen sustum ve kendimden, art niyetlerden, prim edebiyatından, sosyal medyadan, dünyanın karanlığından fersah fersah uzağa gittim. Hiçbir çocuk özlemle, hasretle büyümesin istedim kendi çocukluğumun kısa saçlarını okşayıp. Sevgili Zeynep Yazıcı , kalbindeki güzellik vücuduna yayılsın ve dua ediyorum ki, kalbi güzel her insan iyi olsun, doya doya yaşasın, çoğalsın, evlat edinsin, evlat sahibi olsun, ya da üretmek istediği her ne ise öyle üresin. Birbirimize sevgiden bahsedelim. Umuttan... Sevdiğimizi takip edelim, sevmediğimizi bir köşede unutalım. Maddi olarak da elimizden geleni -miktarlardan, sistemin ölçme araçlarından bağımsız olarak - yapabileceğimizi, imkanların kısıtlı olmasından utanmamamız gerektiğini bilelim. Böyle bir paylaşımla Zeynep ' in çok önemli bir konuya son derece pozitif bir şekilde dikkat çektiğini ve farkındalık yarattığını düşünüyorum. Kansere hep birlikte gülümseyelim. #kanseregülümse



Ressam Zeynep Yazıcı, meme kanseri olduğunu Mayıs ayında öğrenmiş. Tedavisi sürerken, kanserle savaşta erken teşhise dikkat çekmek için onlarca resim yapmış. Yazıcı, daha önce ise ' Kadına şiddete dur ' demek için şiddete uğramış kadınların hikâyelerinden oluşan ' Aç ' adında bir kitap yazmış.



17 Kasım 2016 Perşembe günü yayınlandı