Yerli dezenfektan üreterek bölgenin ihtiyacını karşılıyorlar

-Okulun dış görüntüsü
Laboratuvar Camsil Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler 

-- Kimya Bölümü öğretmeninin dezenfektan yapımı ve anlatımı
-- Öğrencilerin laboratuvar ve üretim yerinde çalışmaları
-- Üretilen temizlik malzemeleri
-- Okulun dezenfektanlarla temizlenmesi
-- Okul Müdürü Aysun Karadayı'nın açıklamaları
-- Okul Öğrencilerinden Enes Karaköz'ün açıklamaları
-- Okul Teknik Müdür Yardımcısı Murat Börklü'nün açıklamalar

( BALIKESİR -ÖZEL)- Fabrika gibi okulda 12 çeşit temizlik malzemesi üretiliyor- Dezenfektan yokluğunda umut oldular BALIKESİR

- Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan Recep Gençer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğrenci ve öğretmenleri ürettikleri 12 çeşit temizlik ürününün yanısıra korona virüsü salgını nedeniyle büyük ilgi gören el dezenfektanı üretimini gerçekleştirerek Balıkesir'den bir çok ildeki okul ve devlet kurumlarının ihtiyacı karşılıyor. Bandırma'nın Edincik Mahallesi'nde bulunan Recep Gençer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğrencileri okulda üretimini gerçekleştirdikleri temizlik ürünlerinin RG markası ile satışını gerçekleştirirken, son günlerde dünyayı saran korona virüs salgını ile birlikte yoğun ilgi gören el dezenfektanlarını da üreterek bölgenin ihtiyacını karşılamaya başladı.
Okul Müdürü Aysun Karadayı okulda yapılan çalışmalar konusunda İHA'ya bilgi verdi. Karadayı, " Okulumuzda 12 çeşit temizlik malzemesi üretiliyor. 2 yıldan bu yana üretim yapıyoruz. Ürünlerimizi Balıkesir'in çeşitli kurumlarına vermekteyiz ve teslimatını biz yapmaktayız. Kimya bölümü öğrenci ve öğretmenlerinin çalışmaları ile başarılı bir şekilde üretime devam ediyoruz. Üretim kapasitemiz 2019'da 300 bin TL'lik bir ciroyla kapattık. Bu yıl ki hedefimiz 2 katı şeklinde. Son günlerdeki korona virüsü nedeniyle daha fazla üretim gerçekleştireceğiz" dedi.
"Tonlarca yüzey dezenfektanı üreteceğiz" Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları'nın konuya duyarlı yaklaştıklarını ifade eden Karadayı, "Bizler de ekip olarak bu konuda çalışıyoruz ve çalışmaya hazırız. Yüzey dezenfektanı özellikle talepler doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tüm okulları dezenfekte etmesi için biz bu ürünlerin üretimlerine başladık. Ekip olarak haftasonu da gece gündüz hizmet veriyoruz. Ülkemizi bu virüsten kurtarmak adına elimizden gelen desteği sağlayacağız. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü için Balıkesir'in tüm okullarına tonlarca yüzey dezenfektanı üreteceğiz. Yine Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurumlarından talepler var. Ancak hammadde konusunda sıkıntılarımız var. Önceki aldığımız hammaddeyi bulamıyoruz. Fiyatlar çok yükseldi. Şu anda biz tabi hiçbir şekilde ticari bir amacımız yok. Öğrencilerimizle birlikte devletimize hizmet vermek amacındayız. Elimizden geldiğince hammaddeleri bulup bu üretimi devam ettirmek istiyoruz" dedi.
Kimya Bölümü Öğrencisi Enes Karaköz ise " 4 yıldır bu okulda öğrenciyim. Yaklaşık 2 yıldır da üretim yapıyoruz. 12 farklı çeşit ürün yapıyoruz. Yüzey Temizleyiciler, tuvalet banyo temizleyiciler, camsil gibi. Yeni çıkan virüsle birlikte dezenfektan yapmaya da başladık. Hammaddede şu anda sorunlar yaşıyoruz. Bence virüs abartılan bir olay. Dezenfekte ile bu sorunlar aşılabilir" dedi.
"Dezenfektanlara ciddi talep var" Okulun Teknik Müdür Yardımcısı Murat Börklü ise Balıkesir'in her noktasına Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleri ile ürün gönderimi yaptıklarını son zamanlarda yayılan korona virüsü ile ilgili dezenfektanlara ciddi talep olduğunu ifade etti.
Börklü, "Şu an Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların temizliği ile ilgili vermiş olduğu sipariş bizim üretimini yaptığımız dezenfektanın bir çeşididir. Klor esanslı yüzey dezenfektanı yapılması isteniyor. Balıkesir, Aydın ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile görüşme halindeyiz. Aydın ve Balıkesir'in siparişleri kesinleşti. Önümüzdeki günlerde sevkıyatlarını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

13 Mart 2020 Cuma günü yayınlandı