Somali’de Yaralanan Türk Kızılayı Ekibi, Türkiye'ye Getirildi

Somali ' de yapılan saldırı sonucu yaralanan 3 Türk Kızılayı personeli, ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi. Yaralı ekibi karşılayan Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, “Biz bu hareketi Türk Kızılayı ' na ya da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ' ne karşı yapılmış bir hareket olarak kabul etmiyoruz. Türk Kızılayı operasyonlarına dünyanın her tarafında devam edecektir” dedi.
Sağlık Bakanlığı Atatürk Somali Türkiye Cumhuriyeti Kızılay 


Somali ' nin başkenti Mogadişu ' da yardım faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılayı ekibi, bölgede çıkan çatışmada saldırıya uğradı. Türk Kızılayı ekibini taşıyan iki araçlık konvoyda ağır hasar oluşurken, Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik isimli personel de hafif şekilde yaralandı. Şarapnel parçaları isabet eden Kızılay personelleri, Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile bugün Türkiye'ye getirildi. Ankara Esenboğa Havalimanı Genel Havacılık Terminali ' ne getirilen yaralıları, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Kızılay ekibi karşıladı. Karşılama anında duygu dolu anlar yaşanırken, Kızılay ekibi yaralı personeli, ' yurda hoşgeldiniz ' sözleri ile karşıladı.

Karşılamanın ardından açıklamada bulunan Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Somali ' de görev yapan üç personelin yapılan saldırı sonucunda yaralandığını belirterek, “Şu anda hüzünlü bir an yaşıyoruz. Yaralı kardeşlerimizi karşıladık ama bir de sevinçli anı yaşıyoruz onlara sağlıklı bir şekilde kavuştuk” diye konuştu.

Ambulans uçağın bölgeye giderek yaralı ekibi aldığını ifade eden Akar, “Biz bu hareketi Türk Kızılayı ' na ya da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ' ne karşı yapılmış bir hareket olarak kabul etmiyoruz. Türk Kızılayı operasyonlarına dünyanın her tarafında devam edecektir. Biz savaşın en kızgın anında bile mazlumun yanında olmayı ilke edindik” ifadesini kullandı.
Sağlık Bakanlığı ' na bağlı özel uçaktan indirilerek ambulanslara bindirilen yaralı personel, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne götürüldü.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı