Sokaklardan kurtardığı 100 köpeğe bahçesinde bakıyor

Davut Göksel Eker’in sahibi olduğu baraka ve araziden detaylar
Sebze Hali Köpek Sokak Köpekleri Hayvan 

-Sokaklardan kurtarılan irili ufaklı 100 kadar köpekten detay görüntüler
-Hayvanseverler tarafından yapılan ziyaretin detayları
-Karınlarını doyuran köpekler
-Davut Göksel Eker Röportajı
-Hayvanseverlerle Röportaj

( TOKAT - ÖZEL) TOKAT

- Tokat'ta 57 yaşındaki Davut Göksel Eker, kendisine ait 3 buçuk dönümlük arazide 30 yıldır sokak köpeklerine bakıyor. Kent merkezinde Barboros Caddesi üzerindeki sebze hali arkasında bulunan 3.5 dönümlük arazisinde yaşayan Davut Göksel Eker, 30 yıl önce sokakta bulunan başıboş hayvanları toplamaya başladı.
Çevresini tel örgülerle çevirdiği arazisinde o günden beri sokaklardan kurtardığı köpeklere bakan ve bekar olan Eker, 100 kadar irili ufaklı köpeğe gönüllü bakıcılık yapıyor. Hiçbir gelir kaynağı olmayan Eker, gönüllü hayvan dostları tarafından belirli aralıklarla ziyaret ediliyor. "Sevmesi iki saat sürüyor" 30 yıldır hayatında sadece köpekler olan Davut Göksel Eker,"Tam 30'uncu yıl bu. Bunların yiyeceğiydi bakımıydı, bütün günüm bunlarla geçiyor. Bakımı zor oluyor mu? Evet en basitinden hepsini birden sevmeye kalksan ve birer dakika sevsen tam 2 saat sürüyor. Bu sadece sevmesi. Zorlukları var Ama severek yapıldığı için memnunum, bir şey diyemem, şikayetim yok yani” diye konuştu.
Eker zaman zaman hayvan dostları tarafından da destekleniyor. Yanlarından mama ve yiyeceklerle araziye gelen hayvansever Cengiz Demir,"Davut ağabeyimiz bir şekilde yarasına merhem olmaya çalışıyoruz. Ara ara arkadaşlarımızla böyle mamalar, tavuk parçaları getirerek Davut Bey’in yükünü biraz azaltmaya çalışıyoruz. Yani burada yüzlerce hayvan var. Davut Bey bütün zamanını imkanlarını hayvanlara harcıyor. Biz de bir hayvansever olarak ara ara yardım etmeye geliyoruz" şeklinde konuştu.
İnsanları Eker'e yardım etmeye davet eden Hilal Zeynep Karasu ise,"Buraya yardım etmek hem kendilerini daha iyi hissetmelerine sebep olacak, hem de Davut Abinin burada yapmış olduğu şeye de yardım etmiş olacaklar. Ayrıca buraya gelip de bu hayvanların nasıl sevdiğini gördüklerinde, kendilerine nasıl ilgi gösterdiklerini gördüklerinde kendilerini çok daha iyi hissedecekler" ifadelerinde bulundu. (DEE-UY-
23 Eylül 2018 Pazar günü yayınlandı