Sokak hayvanları 'beslenme apartları' sayesinde aç kalmayacak - KIRKLARELİ

Sokak hayvanları "beslenme apartları" sayesinde aç kalmayacak - KIRKLARELİ - Beslenme apartlarının monte edilmesinden görüntüler - Belediye Başkanı Serdar Türker'in aparatlara mama doldurması - Kedi ve köpeklerin mamaları yemesinden görüntüler - Belediye Başkanı Türker'in konuşmasıSokak hayvanları "beslenme apartları" sayesinde aç kalmayacak - Kırklareli 'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için plastik borulardan elde edilen beslenme aparatlarını beldenin çeşitli bölgelerine monte ettirdi - Belediye Başkanı Türker: "Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Sokak hayvanları hepimizin. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor"KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli 'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için beldenin çeşitli bölgelerine beslenme aparatı monte ettirdi.Türker, sosyal medya üzerinden yabancı bir ülkede plastik borularından sokak hayvanları için beslenme aparatları oluşturulduğunu görerek, aynı projeyi beldesinde uygulamaya geçirdi.Belediye personeli, 1 metre uzunluğunda, genellikle altyapıda kullanılan plastik boruların kesilip, alt kısmına da dirsek koyularak hazırlanan aparatları beldenin 100 farklı noktasına monte etmek için çalışma başlattı.Belediye Başkanı Türker'in, belediye meydanındaki aparatların içerisine mama doldurması esnasında, birçok kedi ve köpek bölgeye gelerek mama yedi.Çevredeki vatandaşlar da kedi ve köpeklerin aynı yerde mama yemesini bir süre şaşkınlıkla izledi. - "Sokak hayvanları hepimizin"Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına sahip çıkmak için projeler hazırladıklarını söyledi.

Belediyelerin görevlerinden birinin de sokak hayvanlarına sahip çıkmak olduğunu belirten Türker, çetin geçen kış şartlarında herkesin sokak hayvanlarına destek olması gerektiğini belirtti.
100 beslenme aparatını beldenin farklı yerlerine monte edeceklerini ifade eden Türker, "Ben geçtiğimiz günlerde sosyal medya aracılığıyla yabancı bir ülkede plastik borulardan sokak hayvanlarının beslenmeleri için aparatlar yapıldığını gördüm. Bu uygulama benim dikkatimi çekti. Aynı uygulamayı biz de beldemizde uygulamaya karar verdik. Personelimizle çalışmalar yaparak yaptığımız aparatları beldenin değişik yerlerine monte etmeye başladık. Çünkü kış şartları bölgemizde gerçekten çok çetin geçiyor. Bu hayvanlara yardımcı olmamız gerekiyor." diye konuştu.
Kedi ve köpeğin aynı yerde mama yemesine de tanıklık ettiklerini ifade eden Türker, vatandaşların da bu dostluğu keyifle izlediğini ifade etti.
Projeye vatandaşların da sahip çıkacağına inandığını anlatan Türker, şunları kaydetti:"Biz geçen yıl da sokak hayvanlarımızın barınabileceği bir mekan oluşturduk. Burada bütün sorumluluk vatandaşlarımız ile belediyelere düşüyor. Belediyeler biraz daha duyarlı olursa zaten sorun çözülmüş olur. Vatandaşlarımızda belediyelerle birlikte çalışırsa güzel olur. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Sokak hayvanları hepimizin, onlara sahip çıkmamız gerekiyor."
Sosyal Medya Muhabir Sosyal Sorumluluk Projesi Sokak Hayvanları Sosyal Sorumluluk 

18 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı