Slovenya'da 'Eşit Yaşlanma Politikaları Konferansı'- LJUBLJANA

Slovenya 'da "Eşit Yaşlanma Politikaları Konferansı" - LJUBLJANA - Slovenya 'da düzenlenen Eşit Yaşlanma Politikaları Konferansı - Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec'in konuşması - Konferanstan detaylar - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Gabriela Ramos'un konuşması - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay'ın konuşması Slovenya 'da "Eşit Yaşlanma Politikaları Konferansı" - Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Erjavec: - "Demografik değişim eğitim, sosyal korunma ve iş gücüne daha fazla odaklanılması gerektiğini gösteriyor" - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Karabay: - "Çocuklarla yeni bir toplumsal yapı ve dünya inşa ediliyor. Nüfus ve demografik yapıların değişmeye başlamasıyla farklı uygulamalar deneniyor"LJUBLJANA (AA) - Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec, demografik değişimin eğitim, sosyal korunma ve iş gücüne daha fazla odaklanılması gerektiğini gösterdiğini belirterek, her ülkenin buna yönelik çalışmalar yapması gerektiğini bildirdi. Slovenya 'nın başkenti Ljubljana'da "Eşit Yaşlanma Politikaları Üst Düzey Konferansı: Bir Yaşam Seyri Yaklaşımı" konulu uluslararası konferansta demografik yapıların toplumsal ve sosyal hayata etkisi tartışıldı. Slovenya Hükümeti ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) organize ettiği konferansa, Türkiye, Slovenya , Litvanya, Kanada, İrlanda, Arjantin, Fransa, Japonya, İtalya, Macaristan, Polonya, Letonya ve Brezilya'dan üst düzey yetkililer katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec, küreselleşmeyle birlikte insanlardaki hayat beklentisinin artığına işaret ederek, "Demografik değişim eğitim, sosyal korunma ve iş gücüne daha fazla odaklanılması gerektiğini gösteriyor. Her ülke buna yönelik çalışmalar yapmalı." dedi.
Slovenya 'nın dış politikasında eşit yaşlanmaya katkı sağlayacak projelere destek verildiğini aktaran Erjavec, nesiller arası iletişimin geliştirilmesi ve bunun istihdama yansıtılması gerektiğini vurguladı. - "Çocuklarla yeni bir toplumsal yapı ve dünya inşa ediliyor""Erken çocukluk gelişimi, dezavantajları ve gelişimi" konulu oturuma katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay da AA muhabirine yaptığı açıklamada, oturumda toplumsal yapının yeniden inşasında çocuklara yönelik neler yapılması gerektiğini ele aldıklarını belirterek, "Çocuklarla yeni bir toplumsal yapı ve dünya inşa ediliyor. Nüfus ve demografik yapıların değişmeye başlamasıyla farklı uygulamalar deneniyor." dedi.
Dijital dünyanın çocuklara "hem bir tehdit hem de fırsat getirdiğine" dikkati çeken Karabay, "Bunun sadece ulusal bir sorun olmadığı aksine dijital dünyanın sınır tanımadığı ve bütün ülkelerin iş birliği içerisinde olması gerektiği mesajını verdik." şeklinde konuştu.
Karabay, Türkiye'de yetiştirme yurtlarının evlere dönüştürüldüğüne işaret ederek, bu bağlamda çocukların aile yuvası sıcaklığında yaşadıklarını aktardı.Türkiye'nin sosyal devlet olma anlamında son 16 yıldır çok önemli işler yaptığını vurgulayan Karabay, "Sadece çocuklarımıza değil, yaşlı, engelli ve kadınlara yönelik çok ciddi çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.Konferans yarın sona erecek.
Küreselleşme Dış Politika Uluslararası Konferans Sosyal Hayat 

25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı