‘Siyanür’ alarmıyla karantinaya alınan bölgede yaşam normale döndü

Karantinanın kaldırıldığı sokak
Sağlık Ekibi Kız Arkadaş Sağlık Personeli Sağlık Ekipleri Üniversite Öğrencisi 

-Boşaltılan apartmanlardan detay
-Dairedeki vatandaşlardan detay
-Çamaşırlarını asan vatandaşlar
-Ölen gencin kedisinin balkonda beklemesi
-Apartmana giren, çıkan vatandaşlar
-Olayın arlşiv görüntüleri ve foto

( ANTALYA - ÖZEL)- Karantinaya alınan 3 sağlık personeli, ölen gencin ağabeyi ve kız arkadaşının taburcu edildiği öğrenildi- Bölgedeki karantina kaldırılırken, intihar eden gencin kedisi balkona çıkarak sahibinin yolunu gözlüyor ANTALYA

- Antalya’da 26 yaşındaki Sercan Çırağ’ın kafasına geçirdiği poşetle evinde siyanür soluyup intihar ettiği gerekçesiyle karantinaya alınarak boşaltılan 2 apartmanda yaşam normale döndü. Karantinanın kalkması sonucu evlerine dönen vatandaşlar, hummalı bir temizlik çalışmasına girerken, intihar anında evin içerisinde bulunan Çırağ’ın kedisinin, zaman zaman balkona çıkarak sahibinin yolunu beklediği gözlendi. Öte yandan intihar olayı sonrası Çırağ’a yaklaştığı için tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan 3 sağlık ekibi, ölen gencin ağabeyi ve kız arkadaşında herhangi bir kimyasala rastlanılmadığı ve taburcu edildiği öğrenildi. Dün akşam 18.00 sıralarında Konyaaltı İlçesi Toros Mahallesi 821 sokaktaki bir apartmanın 2. katında meydana gelen olayda, 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Sercan Çırağ, başına geçirdiği bir poşet ve başında ‘Siyanür kullandım, yaklaşmayın’ notuyla bulunmuş, notu gören sağlık ekipleri ile Çırağ’ın ağabeyi ve kız arkadaşı da tedbir amaçlı hastanede karantinaya alınmıştı. Olayın ardından Çırağ’ın bulunduğu apartman ile yan tarafındaki apartmanda yaşayan vatandaşlar, polis ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye edilmiş, sokak ise güvenlik şeridi çekilerek karantinaya alınmıştı. Siyanür şüphesiyle bölgeye Afyon’dan AFAD’a bağlı özel bir ekip gelerek, Çırağ’ın intihar ettiği odada hidrojen siyanür ve hidrojen sülfür maddeleri olduğunu tespit etmişti. Ekipler, söz konusu kimyasalın havalandırma yöntemiyle etkisini kaybedeceğini bilgisini bölgedeki yetkililerle paylaşması üzerine ise, havalandırma işlemleri gerçekleştirildi.
Kedisinin gözü yollarda Olayın bir gün sonrası ise bölgedeki karantina kaldırıldı ve boşaltılan 2 apartmandaki vatandaşlar evlerine tekrar geri dönüş yaptı. Bugün ise ev sahiplerinin evlerinde hummalı bir temizlik çalışması yaptığı gözlenirken, intihar anında evde bulunan Çırağ’ın kedisinin saatlerce evin içerisinde kalmasına karşın kimyasaldan etkilenmediği ve olayın gerçekleştiği odanın balkonu ile penceresine zaman zaman çıkarak adeta sahibinin yolunu gözlediği görüldü.
Karantinaya alınan 5 kişi taburcu edildi Öte yandan, intihar olayının hemen ardından eve giren ve Çırağ’a yaklaştığı için tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak 24 saat karantinaya alınan 3 sağlık ekibi, Çırağ’ın ağabeyi ve kız arkadaşında ise yapılan araştırmalar sonucu herhangi bir kimyasala rastlanmadığı öğrenildi. Yetkililer, 5 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu ve hastaneden taburcu edildiğini bildirdi. Adli Tıp Morgundan cenazesi alınan 26 yaşındaki Sercan Çırağ'ın cenazesinin ise bugün Adana'da toprağa verilmesi bekleniyor. (SM-SÇ)
6 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı