'Sırtımdaki yük yarıya indi, yüreğim soğudu' - HATAY

"Sırtımdaki yük yarıya indi, yüreğim soğudu" - HATAY - Şehit anne ve babasının konuşması - Şehit evinden genel, detay"Sırtımdaki yük yarıya indi, yüreğim soğudu" - Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit düşen Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik'in babası Ahmet Gedik: - "PKK'lı teröristlerin öldürüldüğünü duyunca çok duygulandım, sanki sırtımdaki yük yarıya indi. Çok sevindim. Yüreğime biraz su serpilmiş oldu, yüreğim biraz soğudu" - Anne Hatice Gedik: - "Sağ olsunlar operasyon yapanların içinde oğlumun yetiştirdiği askerler, arkadaşları da var. Onun öcünü aldılar, kanını yerde bırakmadılar"HATAY (AA) - Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik'in babası Ahmet Gedik, oğlunun katili PKK'lı teröristlerin öldürüldüğünü duyunca çok duygulandığını ifade ederek, "Sanki sırtımdaki yük yarıya indi. Çok sevindim yüreğime biraz su serpilmiş oldu, yüreğim biraz soğudu." dedi.
Baba Gedik, Trabzon'da teröristlere yönelik operasyonda oğlu ile Eren Bülbül'ü şehit eden PKK'lı teröristler "Cudi Zaza" kod adlı Mehmet Yakışır ile "Rodi" kod adlı Levent Dayan'ın öldürülmesiyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.Oğlunun katillerinin öldürüldüğü haberini mezarlıkta Kur'an - ı Kerim okurken gelen telefon ile aldığını belirten Gedik, şöyle konuştu:"Telefonum çaldı ve eşim baktı. Trabzon'dan bir komutan, 'Gözünüz aydın, teröristleri, köpekleri imha ettik. Biri kaçtı ama Allah'ın izniyle inşallah onu da temizleyeceğiz' dedi.
Teröristlerin öldürüldüğünü duyunca çok duygulandım, sanki sırtımdaki yük yarıya indi. Çok sevindim. Yüreğime biraz su serpilmiş oldu, yüreğim biraz soğudu. Devletimiz, memleketimiz bu memlekette bir tanesi kalmayıncaya kadar mücadele edecek buna inanıyorum. Askerimizin, devletimizin her zaman arkasındayız."65 yaşında olduğunu ve görev verilirse seve seve askere gideceğini vurgulayan Gedik, teröristlerin kökünün kurutulmasını istediklerini dile getirdi.Gedik, Cumhurbaşkanına, askerlere minnettar olduğunu söyleyerek, "Allah yokluklarını vermesin. Şu dünya güllük gülistanlık olsun. Yani yattığımız zaman huzurla uyuyalım huzurla kalkalım istiyorum. Bizim canımız yandı başkasının canı yanmasın. Büyük komutanımız, başkanımız inşallah bu işin üstesinden gelecek. Allah sağlık, sıhhat versin cümlesine." ifadelerini kullandı. - "Keşke ben de orada olsaydım"Oğlunun katillerinin öldürüldüğünü duyunca çok sevindiğini belirten anne Hatice Gedik de, hemen eşiyle sevincini paylaştığını söyledi.

Devletin o teröristlerin peşini bırakmayacağını bildiğini aktaran Gedik, "Çok mutlu oldum, çok duygulandım. 'Keşke ben de orada olsaydım' dedim. Sağ olsunlar operasyon yapanların içinde oğlumun yetiştirdiği askerler, arkadaşları da var. Onun öcünü aldılar, kanını yerde bırakmadılar. Allah razı olsun onlardan." şeklinde konuştu.
PKK'nın sözde Karadeniz lideri "Cudi Zaza" kod adlı Mehmet Yakışır ile "Rodi" kod adlı Levent Dayan Gümüşhane - Giresun hattında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla 14 Temmuz'da etkisiz hale getirilmişti.Teröristlerin, Trabzon'un Maçka ilçesinde Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile Giresun'un Güce ilçesinde Uzman Çavuş Ali Cevizci'nin şehit ettikleri belirlenmişti.
Şehit Güvenlik Güçleri Muhabir Terör Örgütü Teröristler 

20 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı