Şırnak Valisi Aktaş'tan 'huzura sahip çıkalım' çağrısı - ŞIRNAK

Şırnak Valisi Aktaş'tan "huzura sahip çıkalım" çağrısı - ŞIRNAK - Cizre'yi ziyaret eden vali Aktaş'ın detayları - Vali Mehmet Aktaş: - "Huzurun ve güvenliğin hakim olduğu bir yerde yatırım da olur, istihdam da. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım, toplumun huzuruna kast edenlere müsaade etmeyelim"ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "Huzurun ve güvenliğin hakim olduğu bir yerde yatırım da olur, istihdam da. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım, toplumun huzuruna kast edenlere müsaade etmeyelim." dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cizre ilçesine geçen Vali Aktaş, beraberinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sefinç ile Nusaybin Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla çay ocağında çay içti, sohbet etti.Çocuklarla da yakından ilgilenen Aktaş, onlara çeşitli hediyeler verdi.Aktaş, en önemli şeyin huzur olduğunu vurgulayarak, Cizre'de güzel hizmetler yapıldığını, çalışmaların tamamlanması, projelerin hayata geçirilmesiyle Cizre'nin daha güzel bir ilçe olacağını söyledi.

Gençlerin yeni açılan okullarda, üniversitelerde okuyarak, meslek sahibi olacağını, işini kuracağını dile getiren Aktaş, Cizreli bir gencin işsiz olduğunu belirtmesi üzerine, devletin İŞKUR aracılığıyla işçi aldığını ancak tüm işsizlerin işe yerleştirilmesinin söz konusu olamayacağını kaydetti.
Aktaş, bu konuda özel sektörün de teşvik edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Teşvik ediyoruz ama daha fazlasını buraya getirmemiz lazım. Onun için de Şırnak 'ın biraz daha imajını değiştirmemiz lazım. Huzur lazım, güvenlik lazım. Bunlar oldu mu iş ve yatırım da oluyor, istihdam sağlanıyor." diye konuştu.
İşsizlik sorununu çözmek için özel sektörü teşvik etmenin önemli olduğunu vurgulayan Aktaş, buralarda fabrikaların açılması gerektiğini belirtti.
Aktaş, "Buraya yatırım yapılmasını sağlayın. Onun için de buranın huzuruna ve güvenliğine sahip çıkalım. Çünkü huzurun ve güvenliğin olmadığı bir yere kimse yatırım yapmaz. Bunun için hepimizin gayret etmesi lazım. Huzurun ve güvenliğin hakim olduğu bir yerde yatırım da olur, istihdam da. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım, toplumun huzuruna kast edenlere müsaade etmeyelim." ifadelerini kullandı.
Fabrika İşsizlik Çay Ocağı Özel Sektör Kullar 

3 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı