Şırnak’ta husumetli aileler barıştırıldı

HÜDA-PAR heyeti
Kanaat Önderleri Aşiret Silahlı Kavga Hamdolsun İktisat 

-Ailelerden detay
-Ailelerin barışması
-HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök'ün konuşması
-Genel ve detay görüntüler

( ŞIRNAK ) ŞIRNAK

- Şırnak’ın Cizre ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile, Hür Dava Partisi’nin (HÜDA-PAR) girişimleri sonucu barıştırıldı. Cizre ilçesi Kasrik beldesinde Özdemir ve Ekinci aileleri arasında 7 ay önce silahlı kavga yüzünden başlayan husumet, HÜDA-PAR’ın girişimleriyle barışla sonuçlandırıldı. Ailelerin barışması nedeniyle program düzenlendi.
Batüyan aşiretine mensup Nadir Şanlı’nın evinde düzenlenen programa, HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Dr. Aydın Gök, Genel Başkan Yardımcısı ve İktisat İşleri Başkanı Eyyüp Yanaç, Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, kanaat önderleri ve iki ailenin ileri gelenleri katıldı.
Aileler, Kur’an okunmasının ardından kucaklaşarak barıştı. HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aydın Gök, her iki ailenin barış kararlarından dolayı kendilerini tebrik ettiğini belirterek, “Şırnak ilimize bağlı Kasrik beldesinde Özdemir ve Ekinci aileleri arasındaki meseleyi çözmek ve barışla neticelendirmek üzere buraya geldik. Allah’a hamdolsun, bu iki aile arasındaki bu mesele hayırla ve sulh ile neticelendi. Allah onlardan razı olsun diyoruz. Ayrıca, ilerde de hiçbir problem ve müşkülatın olmaması için kendilerine duacıyız” dedi.
(AYZ-MP-Y)
5 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı