Sinoplu kadınlar gönüllü askerlik başvurusunda bulundu

Başvuru yapmaları
Gönüllü Asker Basın Açıklaması Teröristler Askerlik Başvurusu Birinci Sınıf 

-Basın açıklaması
-Küçük kızın İstiklal Marşı Okuması
-Sinop Sakarya Caddesi'nde esnaflara bayrak dağıtılması

( SİNOP ) SİNOP

- Sinoplu kadınlar Askerlik Şubesine giderek Zeytin Dalı Harekatı için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu. 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Sinop İl Başkanlığı yönetimi ve üyeleri Askerlik Şubesi önünde gönüllü askerlik başvurusu için bir araya geldi. MİDDER üyesi çok sayıda kadın Askerlik Şubesine gönüllü askerlik başvurusu yaptı. Dilekçelerini verdikten sonra basın açıklaması yapan MİDDER Sinop İl Başkanı Erol Özçelik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin operasyonuna gönülden destek olduklarını belirtti.
Özçelik yaptığı açıklamada, “15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop İl Başkanlığı olarak; Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik olarak başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı’nı sonuna kadar kararlılıkla destekliyoruz. Harekatın amacı, Türkiye'nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ile istikrarın sağlanması. Operasyon kapsamında Afrin bölgesinde, teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmaktır. Bunların hepsini aşacak gücümüz, kuvvetimiz, moral değerlerimiz var. Herhangi bir kavme, ırka karşı değil, PYD/YPG/PKK gibi DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyondur. Bizi taciz eden üç beş ipsize, soysuza soluk aldırmayacağız. Afrin operasyonu başarıyla tamamlandığında Doğu Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen PKK kuşağı tamamen engellenmiş olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi; bu operasyonu Allah’ın izniyle milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. Bizler 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop İl Başkanlığı ve Türkiye’nin 51 ilinde örgütlenmiş teşkilatlarımız olarak; gönüllü askerlik başvurusunda bulunmak üzere bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bu millet 15 Temmuz’da vatanı için canını nasıl verdiyse, bugün de mevzu vatansa bu yola baş koymaya hazırız” dedi.
2 bin bayrak dağıtıldı Sinop MİDDER üyeleri Askerlik Şubesi önünde gerçekleştirilen açıklama sonrası Sakarya Caddesi’nde bayrak dağıtımı gerçekleştirdi. MİDDER Sinop İl Başkanı Erol Özçelik ve dernek üyeleri Sinop Sakarya Caddesi’nde esnaflara ve vatandaşlara bayrak dağıttı.
2 bin bayrak kısa sürede tükendi. Küçük kız duygulu anlar yaşattı Basın açıklaması sonrası İstiklal Marşı’nın ilk kıtasını okuyan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Zeynep Ravza Dümen duygulu anlar yaşattı. Çok sayıda vatandaş küçük Zeynep’i tebrik etti.
31 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı