- Singapur Başbakanı Lee, Tarihi Zirve İçin Hazırlıkları Yerinde İnceledi

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong incelemelerde bulunuyor
Tarafsızlık İletişim Toplantı Kamu Görevlisi Hükümet 

-hazırlıkların görüntüsü

( SİNGAPUR ) - Singapur Başbakanı Lee, tarihi zirve için hazırlıkları yerinde inceledi SİNGAPUR

- Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, ülkesinde gerçekleştirilecek ABD-Kuzey Kore zirvesi için yapılan hazırlıkları yerinde inceledi. Dünyanın gözü 2 gün sonra düzenlenecek tarihi zirveye çevrilirken, zirvenin gerçekleştirileceği Singapur’da yüksek güvenlik önlemleri alındı. Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, zirve için çalışma yürüten güvenlik, iletişim ekipleri ile diğer görevlileri ziyaret ederek onlara yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Lee, İletişim Bakanlığının tarihi zirveyi takip edecek gazeteciler için F1 Pit Building’de Uluslararası Medya Merkezi kurduğunu ifade ederek, “Çalışmaları kontrol etmek için onları ziyaret ettim. Çok çalıştıkları için teşekkür ederim” dedi.
Singapur’un daha önce de büyük etkinliklere ev sahipliği yaptığının altını çizen Lee, ancak bu çok beklenilen toplantının küresel çapta bir ilgi çektiğini söyledi.

Lee, her iki taraftan da hükümet kurumlarının Singapur Dışişleri Bakanlığı ile yakın çalışma yürüttüğünü ifade ederek, ABD'nin Ulusal Bilim Kurumu da (NSF) dahil olmak üzere binlerce kamu görevlisinin ve personelin zirve için seferber olduğunu söyledi.

“Bu zirve için Singapur'un mekan olarak seçilmesi, tarafsızlık, rasyonellik ve güvenlik konusundaki ünümüzü kanıtlıyor” ifadelerini kullanan Lee, "Bu zirve Kore Yarımadası'nda barışçıl bir çözüme önderlik edebilir" dedi.

10 Haziran 2018 Pazar günü yayınlandı