Sinema salonu olmayan Silopi’de film galası

Okul bahçesi
Sinema Salonu Amatör Konferans Film Galası Ünlüler 

-Konferans salonu
-Mesut Bilişik'in konuşması
-İzleyiciler
-Film Hakkında Katılımcıların Konuşması
-Mesut Bilişik'in açıklaması

( ŞIRNAK ) -- Silopili berber Mesut Bilişik’in rol aldığı ‘Bay Kiling Kayıp Kolye’nin galası yapıldı- Okulda yapılan galaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ŞIRNAK

- Çekimleri İstanbul’da yapılan Silopili berber Mesut Bilişik’in başrol oynadığı “Bay Kiling Kayıp Kolye” adlı filmin galası, sinema salonu olmayan ilçedeki bir okulda yapıldı. Vatandaşlar, filme yoğun ilgi gösterdi. Şırnak’ın Silopi ilçesinde daha önce amatör filmler çeken berber Mesut Bilişik’in gelen teklif üzerine başrol olarak yer aldığı “Bay Kiling Kayıp Kolye” adlı filmin çekimleri tamamlandı. İstanbul’da çekilen filmin galası Bilişik’in memleketi Silopi’de yapıldı. Film, ilçede sinema salonu olmaması nedeniyle Silopi Koç İlk-Ortaokulunda gösterildi. Vatandaşlar, filme yoğun ilgi gösterdi. Filimin sonunda salonda bulunanlar Bilişik ve filmi alkış yağmuruna tuttu. “Amacım bölgenin imajını değiştirmek” Bilişik, İstanbul’da ünlülerin de oynadığı filmde başrol olmanın sevincini yaşadığını anlatarak, filmin galasını Silopi halkına ücretsiz bir şekilde gösteri sunduklarını belirtti.
Bilişik, “Gönül isterdi ki bir sinema salonumuz olsun. Ama sinema salonumuz olmadığı için okulun konferans salonunda galasını yaptık. Filmimiz polisiye fantastik film olduğu için biraz yöre halkına değişik geldi. Halkımız filmi beğendi. Bölgemiz sürekli olaylar ile anılıyor. Benim buradaki gayem bölgemizin imajını değiştirmek, gençlerimizin yönünü sanata çevirmektir” dedi.
“Sineması olmayan ilçeden çıktı” Silopi Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen ise, “Bay Kiling filmi fantastik bir sinema ürünü olmasına rağmen çok emek verilmiş. Çok ciddiyetle hazırlanmış bir film. Mesut Bilişik’in burada emeğini görüyoruz. Silopi’den bir vatandaşımızın çıkıp da İstanbullara kadar başrolde oynaması bizi gerçekten çok mutlu etti. Bir Silopili olarak bir konferans salonunda bu galayı gerçekleştirmiş olmak bile bizi çok mutlu etti. Burada aslında bir ironi de var. Yani sinema salonu olmayan bir yerden çıkan bir gencin sinemada başrolde oynaması çok kayda değer bir durum” dedi.
Galaya, Silopi Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen ve AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen de katıldı.
(AYZ-MP-Y)
19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı