Sinagoglarda İdlib şehitleri için dua edildi - İSTANBUL

- Neve Şalom Sinagogu'ndan görüntülerİSTANBUL (AA) - Türk Yahudi Toplumu, şabat tefilasında tüm sinagoglarda şehit askerler ve yaralılar ile memleketin huzuru, bekası ve esenliği için dua etti.Türkiye Hahambaşlığının kararı doğrultusunda tüm sinagoglara, İdlib şehitleri ve yaralıları için dua okunması metni gönderildi.Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenen ayine, Türk Yahudi Toplumu Başkanvekili Moris Levi de katıldı.
Ayinden sonra hazan Natan Siliki tarafından okunan dua şöyle:"Yaşayan her nefsi ellerinde bulunduran rahmeti ve merhameti bol yüce Tanrı, ulusumuz ve ülkemiz uğruna İdlib'de şehit düşen askerlerimize kutsiyetinin kanatları altında ebediyen istirahat ettirsin. Yaralı askerlerimize acil şifalar bahşetsin. Ülkemiz Türkiye'de ve tüm dünyada acilen ve kısa zamanda barış ve esenlik hüküm sürsün. Tanrısal irade bu yönde olsun, amin diyelim."
Şehit Şehit Asker Kutsi İdlib Esenli 

Kutsi Hakkında
Kutsi, 16 Mart 1973 yılında Malatya'da doğdu. Kutsi'nin tam adı Ahmet Kutsi Karadoğan'dır. Ahmet Kutsi Karadoğan 1992 yılında kendi bestelerinden oluşan ufak bir albümle İstanbul'a gelmiş ancak bu dönemde Prodoktörlerin dikkatini çekmeyi başaramamıştır. Kutsi çalışmalarına devem ederek, Erol Köse'nin keşfi ile 2000 yılında "Aşk Payını Aldı" adlı ilk albümünü çıkarmıştır. Kutsi asıl kendini gösterdiği "Sana Ne" albümünü 2005 yılında çıkarmıştı...
devamı
29 Şubat 2020 Cumartesi günü yayınlandı