Silivri'de devam eden FETÖ davaları - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan - İSTANBUL

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan'ın açıklaması - Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın açıklamasıSilivri'de devam eden FETÖ davaları - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan: - "Failleri dinlerken tekrar o günü ailelerimizle yaşıyoruz ama şunu biliyoruz ki Türkiye bir hukuk devleti, adalet karşısında hukuk içerisinde herkes hesabını verecek"İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Ravza Kavakcı Kan, 15 Temmuz darbe girişiminin faillerini dinlerken tekrar o günü yaşadıklarını ifade ederek, "Ama şunu biliyoruz ki Türkiye bir hukuk devleti, adalet karşısında hukuk içerisinde herkes hesabını verecek." dedi.
Kan, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davasını takip ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmaların devam ettiğini, bugün Ahmet Taştan'ın çapraz sorgusunun yapıldığını anımsattı.Şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları ve vatandaşların süreci takip ettiğini belirten Kavakcı Kan, şöyle devam etti:"Bugün davada ara karar açıklanması bekleniyor. Biz, sabırla milletimize karşı en temel insan hakkı olan yaşama hakkına karşı yapılmış bu darbe girişiminin faillerinin adalet huzurunda hesap verecekleri günü bekliyoruz. 15 Temmuz, bütün dünyada ümidini bu topraklara bağlamış mazlumların da hayat hakkına yapılmış bir darbe girişimiydi. Onlar, uluslararası hukuk çerçevesinde savunma haklarını kullanıyor. Failleri dinlerken tekrar o günü ailelerimizle yaşıyoruz. Ama şunu biliyoruz ki Türkiye bir hukuk devleti, adalet karşısında hukuk içerisinde herkes hesabını verecek."Afrin'deki şehitlere rahmet dileyen Kan, "Dün Reyhanlı'daydık. Fatma kızımızın ailesinin ziyaret ettik. Şehidimizi toprağa verdikten sadece bir kaç saat sonra daha geçen sene bir evladını trafik kazasında kurban vermiş babamız, dirayetli bir şekilde memleketin, vatanın birliği için ordumuza destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Bu vesileyle hem 15 Temmuz şehitlerimize ve bu topraklar için hayatını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da adaletin tecelli etmesini sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek, "Adaletimize güveniyoruz. Milletimizin ve memleketimizin bekası için tüm millet olarak ayaktayız.'' dedi.

Hukuk Devleti Trafik Kazası Gazi Yakınları Darbe Girişimi Çapraz Sorgu 

1 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı