Siirt’te iş bulamayan işitme engelli Elif Oğuz, kendi işinin patronu oldu

Fadile Oğuz’un konuşması,
Hükümlüler İşitme Engelli Engelli Kız Kuaför Salonu Cesar 

-Elif ve kardeşi Fazilet’in el hareketleri.
-yanında işçi olarak çalışan bir kadının konuşması,
-İŞKUR Proje sorumlusu Mesut Erdoğan’ın konuşması,
-kuaförün içi ve dışı
-Kuaförün çalışması

( SİİRT )- Oğuz’dan cesaret alan kardeşi de kendi işini kurmak için kolları sıvadı SİİRT

- Siirt’te iş bulamayan işitme engelli Elif Oğuz, 3 yıl önce annesinin girişimleri sonucu İşkur’dan destek alarak, kendi işinin patronu oldu. Ablasından cesaret alan işitme engelli Fazilet Oğuz da, İşkur desteğiyle kendi iş yerini açacak. Siirt’in merkez Doğan Mahallesi’nde ikamet eden Fadile Oğuz, iş bulamayan işitme engelli kızı Elif Oğuz (24) için İşkur'un kapısını çaldı. 3 yıl önce İşkur’dan engellilere hibe desteğinden 50 bin TL alan Oğuz, kuaför salonu açtı. İşleri zamanla iyiye giden Elif Oğuz, yanında 5 kişiyi de istihdam etmeye başladı.
Ablasından cesaret alan işitme engelli Fazilet Oğuz (20) da, yine annesinin girişimleriyle İşkur’dan 50 bin TL destek almaya hak kazandı. Başka bir mahallede kuaför salonu açacak olan Fazilet Oğuz da, 5 kişiyi istihdam etmeyi planlıyor. El işaretiyle kızlarıyla bağlantı kuran anne Oğuz, "Onlara öncülük ederek kendi işlerini kurmalarını sağladım. En büyük kızım işsizdi, bir kuaförün yanında çalışıyordu. Kendi ayaklarının üzerinde durması için İşkur'un hibe desteğine başvurdum. Sağ olsunlar İşkur yetkilileri iş fikrini kabul ettikleri kızım için 3 yıl önce 50 bin TL'ye yakın hibe desteği sağlayarak bu kuaför dükkanını kurduk. Allah onlardan razı olsun" dedi.
Anne Oğuz, Fazilet için de önümüzdeki aylarda başka bir mahallede kuaför dükkanı açacaklarını belirterek, "Elif kızım yanında 5 kişiyi şuan istihdam ettiriyor. Fazilet de işitme engelli onun için de İşkur'a başvurduk ve iş fikri kabul edildi. Önümüzdeki ay bir kuaför de Fazilet için açacağız. Kızlar şuan işlerinin patronu, bir güzellik merkezi açmayı planlıyor" diye konuştu.
İşkur Proje Koordinatörü Mesut Erdoğan ise, iş fikriyle kuruma gelen işitme engelli Elif Oğuz'a 3 yıl önce, kardeşi Fazilet Oğuz'a da yakın zamanda hibe desteği çıktığını söyledi.

Erdoğan, iş fikriyle İşkur'a başvuran engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği verildiğini aktardı. (MND-MP-Y)
2 Aralık 2018 Pazar günü yayınlandı