Siirt'te güvenlik duvarları renkli motiflerle süsleniyor

- - Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Durna'nın açıklaması - Siirt 'te İl Emniyet Müdürlüğü - Türk Polis Teşkilatı arması ve ay yıldızlı bayrak motifleriyle süslenmesi - Kentin farklı noktalarında terör örgütünün saldırılarına karşı tedbir amaçlı kurulan beton bariyerlere Siirt Belediyesince kentin doğa güzelliklerini anlatan resimler, Türk Polis Teşkilatı arması ve ve ay yıldızlı bayrak motifleri işleniyor - Belediye Başkan Yardımcısı Durna: - "Şehrimizi daha güzel, daha estetik gösterecek çalışmalarımız devam ediyor"SİİRT (AA) - Siirt 'te İl Emniyet Müdürlüğünce kentin farklı yerlerine konulan güvenlik duvarları kentin tarihi ve turistik yerlerini anlatan resimler, Türk Polis Teşkilatı arması ve ay yıldızlı bayrak motifleriyle süsleniyor.İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentteki güvenlik şubelerinin duvarlarını ve karakolların önünde bulunan güvenlik setlerini süslendirme çalışmasına başladı.
Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Durna, güvenlik amacıyla kurulan beton bariyerleri Siirt 'in tarihi ve turistik yerlerini tanıtma aracı olarak da kullanmak istediklerini söyledi.

Botan Vadisi, Delikli Taş, Kaletül Üstad Tepesi ve Işık Hadisesi'ni anlatan resimleri kentteki bütün güvenlik duvarlarına resmettiklerini belirten Durna, şöyle konuştu:"Duvarların bir kısmını dikey bahçe dediğimiz şekilde duvara bitki dikeceğiz. İnşallah ışıklar, dekoratif aydınlatmalarla şehrimizi daha güzel, daha estetik, daha göze hitap edecek şekilde dizayn edeceğiz. Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın bu noktada çok hassas ve bu işleri bir an önce bitirme noktasında talimat verdi. İnşallah bahara kadar şehir daha da güzelleşecek. Kent estetiği açısından göze hoş görünmeyen kısımları ortadan kaldıracağız."Durna, güvenlik duvarlarıyla başladıklarını, iklim ve hava müsait olduğu sürece çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Yıldızlı Estetik Terör Örgütü Ay Yıldız Saldırı 

17 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı