Siirt'te '14 Eylül Şeref Günü'nün 102. yıl dönümü

Siirt 'te "14 Eylül Şeref Günü"nün 102. yıl dönümü - Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenansarı ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması - Vali Atik'in Şeref Defteri'ni imzalaması - 14 Eylül Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Aslan'ın yaptığı konuşmaSİİRT (AA) - Atatürk'ün Doğu Cephesi Kolordu Müfettişi olarak 14 Eylül 1916'da Siirt 'i ziyaret etmesinin 102. yıl dönümü dolayısıyla " Siirt 'in Şeref Günü" töreni düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Vali Ali Fuat Atik, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenansarı ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Atik, Şeref Defteri'ni imzaladı.14 Eylül Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Aslan, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, Atatürk'ün kenti ziyaretiyle ilgili bilgi verirken, şunları söyledi:"Ruslar, Doğu'da Muş ve Bitlis'e kadar ilerliyor. Kahraman milletimiz, makus talihlerini değiştirecek bir önder bekliyor. İşte o önder Doğu Cephesi Kolordu Komutanı Mustafa Kemal'dir. Mustafa Kemal, 14 Eylül 1916'da Muş ve Bitlis'in kurtarılması amacıyla Siirt 'e teşrif ediyor."Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cemalettin Erdemci de katıldı.

General 

14 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı