Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle kopan elektrik teli ölüme neden oluyordu

Olay yerinden görüntü
Elektrik Direği Elektrik Akımı Şiddetli Yağış Dağıtım Şirketi Elektrik Dağıtım Şirketi 

-Dağıtım şirketi çalışmalar
-Mahalle halkının isyanı
-Konuşmalar

( AYDIN )- Yağış ve fırtına nedeniyle düğün sırasında elektrik direğinden kopan telden akıma kapılan bir kişi yaralandı AYDIN

- Aydın’ın Efeler ilçesinde şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle elektrik direğinden kopan telden akıma kapılan bir kişi yaralandı. Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi'nde dün akşam düğünün olduğu yerde bugün elektrik telinin kopması sonucu bir kişinin yaralanması mahalle halkını isyan ettirdi. Elektrik telinin düğün akşamı kopmamasının bir faciayı önlediğini belirten vatandaşlar, kendi bulundukları sokağa hizmet gelmediğini, elektrik dağıtım şirketinin hemen yanlarındaki sokaklardaki elektrik tellerini yerin altına aldığını ama kendi sokaklarındaki elektrik tellerinin halen açıkta olduğunu iddia ettiler. Edinilen bilgiye göre olay bugün saat 13.00 sıralarında Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1641 sokakta meydana geldi. 29 yaşındaki Murat Çoban, bir gün önce kız kardeşinin düğününün olduğu sokakta, düğünden kalan eşyaları toplamaya başladı.
Şiddetli sağanak yağmur ve fırtınaya dayanamayan sokaktan geçen elektrik tellerinden biri koparak yere düştü. Bu esnada sokakta düğünden kalan eşyaları toplayan Murat Çoban elektrik akımına kapıldı. Elektrik akımına kapılan Murat Çoban’ı gören mahalle sakinleri tehlikeye aldırış etmeden ellerine geçirdikleri sopalar ile Murat Çoban’ı eline dolanan elektrik telinden kurtardılar. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine polis, 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edildi. Polisler olayın gerçekleştiği yeri güvenlik şeridi ile çevirirken, yaralanan Murat Çoban ambulansla Aydın Atatürk Devlet Hastanesine sevk edildi. Elektrik dağıtım şirketi yetkilileri olay yerine gelerek kopan teli tekrar bağladı. Akıma kapılan Çoban'ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Mahalle halkı isyan etti Elektrik kablolarının yerin altına alınması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, elektrik dağıtım şirketinin her yeri yaptığını bir tek kendi sokaklarının kaldığını belirttiler. Elektrik telinin bir gün önce düğün akşamı kopmamasının büyük bir faciayı önlediğini belirten vatandaşlar, eğer düğün eğlencesi sırasında telin kopması durumunda burada onlarca insanın elektrik akımına kapılabileceğini ifade ettiler. Mahalle sakinlerinden Kadir Cabadak dışarıya çıktığında kablonun Murat Çoban’a dolandığını ifade ederek, “Burada ki odunlarla kabloyu çıkarmaya çalıştık. Kablodan kurtuldu ama durumu iyi değildi. Mahallemizde alt yapı hizmeti yapıldı. Ama bizim sokakta işlem yapılmadı. Bunun gerekçesi nedir bilmiyorum. Yeşil alansa burası gel o zaman yeşil alan yap, yık bu evleri. Yeşil alan diye rivayet var. Hizmetin gelmemesinin sebebi ne olduğu belli değil. Nedir yani buradaki insanlar vergisini mi ödemiyor. Elektrik su parasını mı ödemiyor. Kesinlikle bu konuda mağduruz. Bu mahalleye hizmet gelmiyor. Ama bu mahallede vergisini, elektrik, su parasını ödemeyen bir tane adam göremezsiniz. Herkes ödüyor fazlasıyla ama, hizmet yok” diye konuştu.

6 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı