- Şeyh Raid Salah’ın Hücre Cezası 6 Ay Daha Uzatıldı

Şeyh Raid Salah'ın avukatı Halit Zebarika'nın basın açıklamasının görüntüleri

( KUDÜS ) - Şeyh Raid Salah’ın hücre cezası 6 ay daha uzatıldı KUDÜS
Savunma Hakkı Hapishane Basın Açıklaması Hükümet Mahkeme Salonu 


- İsrail Beerşeba Mahkemesi, Filistin İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah (59) Abu Şakra’ya verilen hücre cezasını 6 ay daha uzattı. Basına açık olarak yapılan duruşmada mahkeme İsrail hapishane idaresinin isteğini kabul ederek Şeyh Salih’in 26 Şubat’ta bitecek olan hücre cezasını 6 ay daha uzatma kararı aldı. İsrail hapishane idaresi Şeyh Salih’in yalnızca halkı selamlamasına izin verdi, basına açıklama yapmasına engel oldu. Duruşmayı Arap ve İsrail politikacıları, Şeyh Salah’ın karısı ve ailesi izledi. Hakim Ehron Mmashnewt, hapishane idaresindeki hücre cezası komitesinin tavsiyesi gereğince, Şeyh Raed’in sağlık durumunun yanı sıra İslami Hareket Başkanı ve Arap toplumu ve İsrail’de nüfuzlu bir kişi olması sebebiyle hapishanedeki diğer mahkumlara karışması halinde Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde İsrail hükümetine tehlike oluşturacağını ileri sürerek hücre cezasının 6 ay daha uzatılmasına karar verildiğini söyledi.

Şeyh Salah'ın Avukatı Dargam Saif, Şeyh’in Salah'ın mahkeme salonuna gülümseyerek girdiğini ve sağlık durumun iyi göründüğünü söyledi.

Avukat Dargham Saif, Şeyh Salah’ın hücre cezasının gizli bir delile dayandırıldığının belirtildiğini bu konuda kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

Delilin açıklanmaması sebebiyle savunma yapamadıklarını, bunun üzerine konuya insan hakları açısından müdahale edeceklerini söyledi.

Savunma, bu gizli delillerin hapishane idaresine kim tarafından verildiği konusunda da bir açıklama yapılmadığını ifade etti.
Avukat, bu uygulamayla kendilerine savunma hakkı verilmediği için mahkemenin çalışma şekline itiraz ettiklerini, bu uygulamanın mahkeme süresine uzatacağını, yargılamanın kısa zamanda bitirilmesinin zanlının lehine olduğunu söyledi.

Bu kararın İsrail’in kanunlarına da ters düştüğünü, sanık durumundaki Şeyh Salih’e hiç bir suç isnat edilmediğini yalnızca siyasi takibe alındığını belirtti.

15 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı