Seyfe Gölü'nde kartpostallık görüntüler

Seyfe gölü tan yeri
Sivil Toplum Biyoloji Flamingo Dernek Başkanı 

-Kuşlar
-Ekoloji dernek başkanı röportaj
-detay

( KIRŞEHİR ) KIRŞEHİR

- Çevre bilincinin yeteri kadar oluşmadığı toplumumuzda Seyfe Gölü Kuş Cennetinde göçebe kuşların varlığı ve tan yerinin ağarması Kırşehir’de kartpostallık görüntüler oluşturdu. Son dönemlerde yağmurun yağmasının ardından Seyfe Gölü'nde kuş hareketliliği başladı.
Sabahın erken saatlerinde Seyfe Gölü'nde su ve kuşlar unutulmaz manzaralar oluşturdu. Seyfe Gölü'ndeki son durumla ilgili bilgi veren Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, gölde su tutulumunun sağlanması durumunda filamingo çeşitliliğin artacağını söyledi.

Bölgede biyolojik çeşitliliğin korunması adına sivil toplum örgütleri ve ilgili kurumların ortaklaşa çalışması gerektiğini söyleyen Çetiner, "Seyfe Gölü Kuş Cenneti yöredeki, çevreye en büyük katkıyı sağlayan yerleşim alanlarından bir tanesi yağmurlarla oluşan su doluluğundan dolayı binlerce flamingonun Seyfe’de görülme şansı var. Ördek, angıtlar, martılar ve yerel kuşların şuanda Seyfe uğrak yerlerinden bir tanesi. Kuşların oluşturduğu görsel şölen bizleri mutlu ediyor. Kuşlar son bahardaki dönüş yolunda Seyfe’yi toplanma ve dinlenme noktası olarak kullanıyorlar. Bu durum ise Seyfe Gölünün önemini biraz daha ortaya koyuyor” diye konuştu.
(EÖ-SK)
6 Haziran 2018 Çarşamba günü yayınlandı