Seyfe Gölü Kuş Cenneti yağışlarla şenlendi

seyfe gölü
Küresel Isınma Dernek Başkanı 

-kuşlar
-dernek başkanı açıklama
-detay

( KIRŞEHİR ) KIRŞEHİR

- Kırşehir'e son dönemlerde düşen yağışlarla birlikte Seyfe Gölünde su oranının artışına bağlı olarak kuş sayısı artmaya başladı.
Konuyla ilgili bilgi veren Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, yağışların devam etmesiyle birlikte göldeki su oranının yüzde 50'ler civarına ulaştığını belirtti.
Artan su miktarına kuşların eşlik etmesiyle birlikte, Seyfe Gölünün görsel şölene ev sahipliği yaptığını belirten Çetiner, "Su artışına bağlı olarak filamingo, angıt, ördek, martılar yerel kuşlar ve çeltikler de görülmeye başlandı. Bu görsel şölene tanıklık etmek isteyen ziyaretçi sayımız arttı. Hafta sonları Seyfe Gölüne konaklama amaçlı beş yüze yakın ziyaretçimiz geliyor. Seyfe Gölünde yer yetmediği için ayrıca konaklama yerleri de yapıyoruz" dedi.
Kalaba-Seyfe Gölü Projesinin yapılmasının, yağış olmadığı zamanlarda da Seyfe Gölünü canlı tutacağını kaydeden Çetiner, "Göl, tabanı çorak toprak olduğu için tabandan su almıyor. Seyfe Gölünü besleyen 3 ana pınardan başka giriş de yok. Seyfe Pınarı girişindeki adacıklar kuşların barınması için çok önemli alanlar. Her yıl kötüye giden gölde bu yıl yağışların etkisiyle güzelliklerin olması da bizleri mutlu ediyor. Göle şu anda su girişi sağlayan kılçık kanallarımız da var. DSİ kılçık kanalların temizlenmesi için çalışma yapıyor. En büyük arzumuz Kalaba-Seyfe Projesinin hayata geçirilmesi, küresel ısınma etkili olduğu sürece tek çare de bu gibi görünmüyor."
30 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı