Selvi canlı yayında 2 cephede çarpıştı

CNN Türk'te Ortadoğu ve IŞİD konulu tartışmada Abdulkadir Selvi önce Altan Tan ile sonrasında ise Özcan Yeniçeri ile birbirine girdi.
Şirin Payzın Özcan Yeniçeri Abdulkadir Selvi Altan Tan Irak 


CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın modere ettiği Ne Oluyor'a HDP milletvekili Altan Tan, Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi ile MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri arasındaki polemik damga vurdu. Selvi, önce Altan Tan ile sonrasında ise Özcan Yeniçeri ile çok sert tartışmalara girdi.

KÜRT PETROLÜ KAVGASINDA İPLER KOPTU!


Türkiye ve Irak Kürtleri arasındaki petrol ticaretinde bilinmeyen çok önemli konular olduğunu söyleyen Altan Tan 'Bu kadar para nereye gidiyor' diye sordu. Abdulkadir Selvi'nin itirazı üzerine sinirlenen Altan Tan 'Sen gazeteci değilsin, gazetecilikle alakan yok.' dedi. Ağır sözlerin ve suçlamaların havada uçuştuğu polemikte hakarete varan ifadeler kullanıldı.

Altan Tan: Polemik yapmayın haddini bil. Ben bunu mecliste bile soru önergesi olarak sordum.

Abdulkadir Selvi: Saygılı ol ben sana haddini bildiririm.

Altan Tan: Bildir haddimi bildirebiliyorsan.

Abdulkadir Selvi: Irak hükümeti maaşları bile ödeyemiyordu. Böyle bildiririm işte haddini.

Altan Tan: Sen değil senin kralın haddimi bildiremez. Sen kimsin!

Abdulkadir Selvi: Sen kimsin! Sen niye Kürtlerin petrolünden rahatsız oluyorsun?

Altan Tan: Rahatsız olmuyorum. Bu paralar kime gidiyor kimin kasasına giriyor bunu soruyorum.

Abdulkadir Selvi: Git Barzani'ye sor...

'BU KAFA KÜRTLERE DIŞKI YEDİREN KAFADIR'

PKK'nın silahlı mücadele yönteminden vazgeçilemeceğini savunan Yeniçeri AK Parti'nin teslimiyet içinde olduğunu söyleyince yine Selvi'den itiraz geldi. Selvi 'Kürtlere vurarak PKK'yı doğurduğunuz. Bu kafa PKK'yı doğurdu. Bu kafa Dersim'deki kafadır. Bu kafa Kürtlere dışkı yediren kafadır.' derken Yeniçeri'den 'Sizin kafanız Kırım kafasıdır, teslimiyet kafasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ne AK Parti de yardakçıları da diz çöktüremez' yanıtı geldi.

Şirin Payzın ağır sözlerin havafa uçuştuğu polemik karşısında çaresiz kalırken tansiyon düşmek bilmeyince programı apar topar kapatmak zorunda kaldı.

Özcan Yeniçeri Hakkında
1991 yılında ise Erciyes üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim Organizasyon dalında "örgütlerde çatışma ve Yabancılaşmanın önlenmesinde Yönetime Katılmanın Rolü" adlı tezinin kabul edilmesiyle de doktor unvanını aldı. 1998 yılında doçent, 2004 yılında da profesör oldu. Prof.Dr. Özcan Yeniçeri, Niğde Üniversitesi'nde çeşitli aralıklarla Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü...
devamı
1 Ekim 2014 Çarşamba günü yayınlandı