Şehit Pilot Mustafa Tanış için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi

Eskişehir 1'inci Ana Jet Üssü 112'nci Filo Komutanlığına ait bir uçağın dün Konya'da düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.
Deniz Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri Komutanı Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Necdet Özel Jandarma Genel Komutanı 


Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, iki haftadır yürek yakan kötü haberler geldiğini belirterek, ''Ancak bu düşmanlarımızı sevindirmesin. Biz bir ölür, bin diriliriz. Şehitlerimizin maneviyatı kahraman ordumuzun maneviyatına katılacaktır. Yüreğimiz acılı ama ümitsiz değiliz'' dedi.

Namazın ardından Şehit Tanış'ın naaşı askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Tören kıtasıyla cenaze aracına nakledilen şehidin naaşı, defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.


6 Mart 2015 Cuma günü yayınlandı