Şehit Olan Emrah Kartal’ın Ocağına Ateş Düştü

Afyonkarahisar ' da meydana gelen patlamada ölen 25 askerden Zonguldaklı Emrah Kartal ' ın baba ocağına ateş düştü. Kartal ' ın acemi birliğini yeni tamamladığı, patlamadan dört gün önce usta birliğine teslim olduğu ortaya çıktı.
Şehit Kanlıca Afyonkarahisar Ataköy Türk Bayrağı 


Alınan bilgiye göre, Ataköy semtinde Kışlacık köyü ile Kanlıca Mahallesi arasında bulunan kışla içerindeki mühimmat deposunda, saat 21.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Patlamada 25 asker şehit olmuştu. Şehit olan askerlerden Zonguldaklı Emrah Kartal ' ın baba ocağına ateş düştü.

Beycuma beldesi Çukurören köyü Musunlu Mahallesi ' nde ikamet eden Kartal ' ın ailesi, patlama haberini alır almaz Afyon ' a hareket etti. Yolda torunu Emrah Kartal ' ın şehit olduğu haberini alan dede Baki Kartal, taziyeleri kabul etmek üzere eve geri döndü.

Feryat eden mahalle sakinleri ise mahalleye Türk Bayrağı astı. 112 sağlık ekipleri şehidin evinin önünde hazır bekliyor. Emrah Kartal ' ın 21 gün acemi ocağından sonra izin yapmadan usta birliği olan Afyon ' a 4 gün önce asker olduğu belirtildi.

Ayrıca dede Kartal'ın torunun askerliği bedelli olarak yapması istediiği ama Emrah Kartalı'n bunu kabul etmediği ortaya çıktı.Emrah Kartal'ın Erdoğan Sağlam: ' Yeğenim 5 yıldır Amerika'da okuyordu. Dedesi çok fazla göremediği için askere göndermek istemiyordu.Bedelli olarak askerliği yapması istedi. Emrah Kartal dedesinin isteğini kabul etmeyerek 'Askerliği tam bir şekilde yapacağını.'söyledi. ' dedi.
6 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı