Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan anısına heykel - BALIKESİR



: - Hava Pilot Yarbay Cihangir Kemal Yüzçelik'in konuşması - Anıt açılışıŞehit Hava Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan anısına heykel - Ege Denizi'nde 22 yıl önce eğitim uçuşu sırasında düşen savaş uçağının şehit pilotu Nail Erdoğan anısına Balıkesir 'de yaptırılan heykelin açılışı gerçekleştirildiBALIKESİR (AA) - Ege Denizi'nde 22 yıl önce eğitim uçuşu sırasında savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan anısına yapılan heykel törenle açıldı.Avlu Balıkesir 'de gerçekleşen törende, Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğa'nın özgeçmişi ile hava şehitleri anısına Yüzbaşı Ahmet Arpa tarafından şiir okundu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, törende, milletin varlığı için mücadele eden kahraman askerlerden birinin de bu toprakların yetiştirdiği kıymetli hava yüzbaşı Nail Erdoğan olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın 8 Ekim 1996'da Ege Denizi'nde eğitim uçuşu esnasında uçağının düşmesi sonucu şehit olduğunu anımsatan Kafaoğlu, şunları kaydetti:"Olayın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen maalesef uçağın enkazı ve şehidimizin naaşı bulunamamıştı. Bizler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, vatani değerleri için gözünü kırpmadan canını feda eden, ülkesini kendi şahsi menfaatlerinin üzerinde gören bu denli kıymetli şahsiyetin unutulmaması adına bu topraklarda onun ruhunu yaşatmak için yaptığımız girişimle şehidimizi ölümsüzleştirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki, kahramanlar vurulunca değil, unutulunca ölür."Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına konuşan Hava Pilot Yarbay Cihangir Kemal Yüzçelik de şehit Nail Erdoğan'ın Türk bayrağını hür semalarda dalgalandırmak için ettiği yeminin gereğini yaptığını ve hayatını bu uğurda feda ederek Türk milletinin kalbine gömüldüğünü söyledi.

Yüzçelik, şehidin bu kutsal vatanı ve şanlı ay yıldızlı bayrağı kendilerine emanet ettiğini belirterek, "Nail Hocam, biz öğrencileriniz, emanetinize gözümüz gibi bakmaya, şanlı sancağı gökyüzünde dalgalandırmaya, vatan için akıttığınız kanlarınıza layık olmaya çalışacağımıza ve savunduğunuz değerleri savunma görevi aldığımızda yanınıza gelmek için bir an bile tereddüt etmeyeceğimize and içeriz." diye konuştu.
Şehidin eşi Fatma Erdoğan ise anıt heykelin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "22 yıl sonra böyle bir girişimde bulunmalarından dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Adını inşallah bu şekilde yaşatacağız." dedi.
Bando eşliğinde Hava Harp Okulu Marşı'nın okunması sonrası heykelin açılışı gerçekleştirildi.
Törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in yanı sıra askeri erkan ve davetliler katıldı.

Şehit Pilot Yıldızlı Savaş Uçağı Öğrenciler Ay Yıldız 

9 Ekim 2018 Salı günü yayınlandı