Şehit gece bekçisi Kocatürk son yolculuğuna uğurlandı - İSTANBUL

- Cami önünden görüntüler - Helallik alınması - Cenaze namazının kılınması - Naaşın cenaze aracına taşınmasıİSTANBUL (AA) - Meslek içi eğitim kursuna katılmak için gittiği Üsküdar'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde meslektaşının silahının ateş alması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybeden çarşı ve gece bekçisi Üzeyir Kocatürk (29) son yolculuğuna uğurlandı.Kocatürk için Ümraniye'deki Şehit Numan Şeref Datlı Polis Merkezi önünde resmi tören düzenlendi.
Törene İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçe emniyet müdürleri, Kocatürk'ün eşi Reyhan, iki yaşındaki oğlu Ömer Hamza, babası Arif ve annesi Satı Kocatürk ile aile yakınlarının yanı sıra ve meslektaşları katıldı.
- "Kahramanca görev yapan bekçilerimizden biriydi"Törende şehitler için saygı duruşu ve şehit gece bekçisi Kocatürk'ün özgeçmişinin okunmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan bir konuşma gerçekleştirdi.Çalışkan, yaptığı konuşmada "Şehit çarşı ve mahalle bekçimiz Kocatürk, son dönemde İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün gücüne güç katan, İstanbul 'un her noktasında görev alarak cesurca ve kahramanca görev yapan binlerce çarşı ve mahalle bekçilerimizden biriydi. İstanbul halkının güveni ve huzuru için görev alan çarşı ve mahalle bekçilerimizin görev yaparken daha verimli olmaları ve kendilerine yönelik riskleri en aza indirmeyi amaçlayan eğitimin hemen öncesinde meydana gelen bir kaza sonucu Üzeyir kardeşimizi kaybetmek bizleri derinden üzmüştür. Bizler inançlı insanlarız. Ölüm Allah'ın takdiri, nihayete giden bir duraktır, buna inanıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, Şehidimizin babasındaki metanet ve sabrı gerçekten saygıyla duygulanarak karşıladım. Ben onlar kadar metanetli olamıyorum. Daha mesleğinin başında şehit olan kardeşimizin çocuğu ve eşi de bize emanettir. Gücümüz yettiğince teşkilat olarak daima onların yanında olacağız. Vatan sağ olsun." dedi.
Şehit Kocatürk'ün eşi Reyhan Kocatürk'ün cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Bu arada yaptığı açıklamada "Eşim şehit oldu. Şehit olduğu için mutluyum. Ağlamayacağım. Şehit haberlerini televizyonlarda izlediğimde üzülürdüm. İnsan kendi başına geldiğinde daha iyi anlıyor. Eşim peygamberimize komşu oldu." diye konuştu.
Konuşmanın ardından yapılan dua sonrası şehit Kocatürk'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi polis merasim mangasınca omuzlarda taşınarak cenaze aracına kondu. Şehit Kocatürk'ün cenazesi, öğle vaktinde Ümraniye Topağacı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kocatepe Mezarlığına defnedildi.
Saygı Duruşu Resmi Tören Cenaze Namazı Cenaze Aracı Gece Bekçisi 

8 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı