Şehit çocuklarına bisiklet hediye edildi

Programdan detay
Kurtuluş Savaşı Yurt Dışı Şehit Aileleri Bisiklet Konferans 

-Vali Çetin Oktay Kaldırım röp.
-Bisikletlerin şehit çocuklarına verilmesi

( ELAZIĞ ) ELAZIĞ

- Elazığ’da şehit çocuklarına bisiklet hediye edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat’ projesi kapsamında Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2-11 yaş arası şehit çocuklarına bisiklet hediye edildi. İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen törene, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Garnizon Komutan Vekili Albay Kamil Burhan Özel, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Alçık, Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayas, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çakırcıoğlu, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, şehit aileleri ve çocukları katıldı.
Şehit ailelerine yapılan hizmetin çok önemli olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Bu program ve çalışma takdire şayandır. Baş tacıdır ve kıymetlidir. Ülkemiz her kulvarda mücadele veriyor. Hem yurt içinde hem de yurt dışında terörle yoğun bir mücadele veriyor. Adeta bir kurtuluş savaşı ve Çanakkale ruhu ile tüm millet asil mücadelenin içerisinde yer alıyor. Bu açıdan bu aziz millet ve şehitlerimiz takdire şayandır. Afrin’de büyük bir mücadele veriliyor ve şehitlerimiz oluyor. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Allah onlara makamların en yücesini vermiştir. İnşallah ailelerine ve bizlere şefaatçi olurlar” dedi.
Konuşmanın ardından protokol tarafından şehit çocuklarına bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi.
İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen törene, Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın yanı sıra, Garnizon Komutan Vekili Albay Kamil Burhan Özel, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Alçık, Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayas, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çakırcıoğlu, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, şehit aileleri ve çocukları katıldı.

6 Mart 2018 Salı günü yayınlandı