Şehit annesinden Zeytin Dalı Harekatı'na anlamlı destek - BURDUR

- Fatma Efek'in giysilerin bulunduğu kutunun önünde görüntüsü - Şehit annesi Fatma Efek'in konuşması - Kışlık giysilerden detay görüntüsü - Fatma Efek'in torunlarının yazdığı mektupları elinde tutması ve mektuplardan detay görüntüsü - Giysilerin araca taşınması - Fatma Efek'in araca taşınan giysilerin önünde görüntüsüŞehit annesinden Zeytin Dalı Harekatı'na anlamlı destek - Şehit annesi Fatma Efek'in Burdur Valiliğinin desteğiyle başlattığı kampanyada, askerler için 350 adet atkı, bere, boyunluk ve eldiven örüldü - Şehit annesi Efek, kışlık giyecekleri Hatay İl Jandarma Komutanlığına ulaştırmak için Burdur Valiliğinin tahsis ettiği araçla yarın sabah yola çıkacakBURDUR (AA) - Burdur lu şehit annesi Fatma Efek'in öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında örülen atkı, bere, boyunluk ve eldivenler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere ulaştırılacak. Burdur 'un Yeşilova ilçesi Sazak köyünde ikamet eden, 1993 yılında Iğdır'da şehit olan Süleyman Efek'in 67 yaşındaki annesi Fatma Efek, Burdur Valiliğinin desteğiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristlere karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerler için atkı, bere, boyunluk ve eldiven örme kampanyası başlattı.Efek ile birlikte gazi ve şehit ve engelli aileleri, Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldıkları yünlerle 3 haftada 350 adet atkı, bere, boyunluk ve eldiven ördü.Efek, vakıf binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, gazi, şehit ve engelli çocukların aileleri tarafından örülen atkı, bere, boyunluk ve eldivenleri Burdur 'dan Hatay İl Jandarma Komutanlığına götüreceğini söyledi.

Örülen malzemelerle torunları tarafından askerlere yazılan mektupları da götüreceğini anlatan Efek, "Bunlar gazi, şehit ve engelli çocukların aileleri tarafından örüldü, bana çok yardım ettiler. Ben de şehit annesi olduğum için vali beye böyle bir kampanya başlatalım dedim, o da sağ olsun beni kırmadı." dedi.
Şehit ve gazi aileleri olarak harekatta görev alan askere dua ettiklerini belirten Efek, şunları kaydetti:"Allah ordumuza güç kuvvet versin. Ezanımız susmasın bayrağımız inmesin. Şehit ve gazi aileleri olarak askerlerimize duacıyız. Ayaklarına taş değmesin, gözlerinde yaş olmasın. Buradan herkesin selamını da onlara götüreceğim. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bir personel ve jandarmayla beraber gideceğiz. Şehit, gazi ve engelli çocukların ailelerinden oluşan yaklaşık 20 kişiyle 3 haftada eldiven atkı ve bere ördük."Efek, giyecek malzemelerini valiliğinin tahsis ettiği araçla Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na götürmek için yarın sabah yola çıkacağını sözlerine ekledi.
Engelli Çocuk Jandarma Şehit Annesi Engelli Aile Teröristler 

20 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı