Şehidin ismi mezun olduğu üniversitede yaşayacak

şehit piyade yüzbaşı Özgür Özekin foto detay
Terör Saldırısı Saygı Duruşu Ateş Çemberi Terör Örgütü Şehit Ailesi 

-fakülte içi öğrenciler Türk Bayrakları ile detay
-vali ve şehit annesinin tören alanına gelişi
-salon detay
-saygı duruşu
-şehit slayt gösterimi
-eşinin gözyaşları
-Spor bilimleri Fakültesi Dekanı Recep Gürsoy konuşma
-Rektör Mansur Harmandar konuşma
-Vali Esengül Civelek konuşma
-şehit isminin amfi girişine asılması

( MUĞLA ) MUĞLA

- 2016 yılında Hakkari Çukurca’da terör örgütü tarafından yola döşenen EYP’nin patlaması sonucu ağır yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen GATA’da şehit düşen Şehit Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin’in ismi mezun olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi amfisine verildi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen törene Muğla Valisi Esengül Civelek, şehit annesi Aliye Özekin, şehit eşi Müge Özekin ile 3 yaşındaki oğlu Yağız Pars Özekin, şehidin kardeşi Murat Özekin, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak ile üniversite öğrencileri katıldı.
Tören öncesi şehit Özgür Özekin anısına hazırlanan slayt gösterimi katılımcılar tarafından gözyaşları ile izlendi. Duygusal anların yaşandığı törende kucağında 3 yaşındaki oğlu ile katılan şehit Özgür Özekin’in eşi Müge Özekin zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, “Şehidimiz Özgür Özekin Fakültemizden mezun olduktan sonra birçok vatan evladı gibi o da çok sevdiği askerliği profesyonel meslek olarak seçmiş ve Piyade Komando Yüzbaşı rütbesinde iken vatan savunmasında hain bir terör saldırısında şehadet mertebesine ulaşmıştır. Millet olarak etrafımız ateş çemberi olduğu şu dönemde cennet vatanımızın korunması uğuruna göğsünü siper eden şehidimizi ve tüm şehitlerimizi millet olarak unutmuyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar "Bugüne kadar 70 bin öğrenci mezun ettiklerini belirterek, “Şehidimiz Spor bilimleri Fakültesi rekraasyon bölümünden mezun olmuş, ondan sonra çok sevdiği Türk silahlı Kuvvetlerine dahil olmuş.Diğer şehitlerimize de isimlerini verme çalışmalarımız devam ediyor. Fen Fakültemizdeki en büyük amfisine ismini verdik. Diğer geri kalan üç şehidimize de amfilerde isim verme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Muğla Valisi Esengül Civelek, “Kahraman şehidimiz Yüzbaşı Özgür Özekin’in isminin üniversitemizde amfiye verilmesinden ve adının üniversitemizde yaşatılacak olmasından gurur duyuyorum. Vatanı, bayrağı, devleti, milleti adına canını hiçe sayan, vatanını, devletini, milletini, bayrağını canından üstün tutan, şehadet mertebesine erişen ve dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazan, gönüllerimizde efsaneleşen aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Onlar, kanları ile sulanan bu kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız yaşamamız için, ay yıldızlı al bayrağımızın gök kubbeden inmemesi için, bizler için canlarını feda ettiler. Onlar için ne yapsak azdır. Sonsuza dek aziz hatıralarına sahip çıkmak, isimlerini yaşatmak, milletçe görevimizdir, sorumluluğumuzdur” diye konuştu.
Törenin sonunda Muğla İl Müftüsü Abdurahman koçak tarafından tüm şehitler için dua okundu. Duanın ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen törende Şehit Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin isminin yazılı bulunduğu tabela amfi salonuna Muğla Valisi Esengül Civelek ve şehit ailesi tarafından takılması ile sona erdi.
14 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı